Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Magic Johnson επενδύει σε μια μπάλα που παράγει ενέργεια

Η Uncharted Play είναι μια Startup η οποία σχεδιάζει παιχνίδια τα οποία παράγουν ενέργεια με στόχο, πέρα από την πρωτοτυπία, την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά να προωθήσει τις δραστηριότητες και το παιχνίδι εκτός σπιτιού.

Παράλληλα τα παιχνίδια της λειτουργούν και σαν εργαλεία μάθησης STEM αλλά μπορεί να έχουν και ευρύτερο κοινωνικό αντίκτυπο μια και προσφέρει την πλατφόρμα της σε φοιτητές και μέλη τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι μπορούν να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να έχουν ευρύτερο αντίκτυπο γύρω τους.

unchartedplay_702x336x

 

Τα πρώτα δύο προϊόντα είναι η μπάλα ποδοσφαίρου Soccket η οποία ενσωματώνει μια γεννήτρια ρεύματος με βάση τη περιστροφική κίνηση, το οποίο αποθηκεύεται σε μια μπαταρία. Ακολούθως μόλις η μπάλα τοποθετηθεί στη βάση της δίνει ενέργεια σε ένα λαμπτήρα LED και μεταμορφώνεται σε φως γραφείου για παράδειγμα. Μια ώρα παιχνιδιού με τη μπάλα προσφέρει τρεις ώρες φως.

Το άλλο προϊόν είναι το κλασικό σκοινάκι Pulse, αυτό που κάνουμε πηδηματάκια, το οποίο ενσωματώνει παρόμοιο σύστημα παραγωγής ενέργειας με 12 ώρες φως με μια ώρα παιχνιδιού ή μπορεί να μετατραπεί σε Power Bank.

Η τεχνολογία της Uncharted Play προφανώς μπορεί να έχει και άλλες εφαρμογές σε οποιοδήποτε δραστηριότητα έχει κίνηση και όπως προαναφέραμε έχει κάνει ανοικτή πρόσκληση για άλλες ιδέες υλοποίησης.

ThePulse

Ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας έκλεισε στα 7 εκατ. δολ. με το NIC Fund, το οποίο επενδύει σε project ανανεώσιμης ενέργειας στην Αφρική, να ηγείται και τις Kapor Capital, Magic Johnson EnterprisesBBG Ventures και Lingo Ventures να συμμετέχουν.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η CEO της Uncharted Play είναι έγχρωμη και πρόκειται μόλις για την 13η μαύρη CEO η οποία έχει δεχτεί χρηματοδότηση πάνω από 1 εκατ. δολ. σύμφωνα με το Project Diane του Digital Undivided, ενώ ο Magic Johnson δίνει έμφαση στις επενδύσεις με κοινωνικό αντίκτυπο σε τοπικές κοινωνίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις