Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nissan και Renault εξαγοράζουν γαλλική Startup για διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα

Η Nissan και η Renault ανακοίνωσαν την εξαγορά της γαλλικής Sylpheo με στόχο να ενισχύσουν την τεχνογνωσία τους στους τομείς της διασυνδεμένης αυτοκίνησης και των σχετικών εφαρμογών.

Ο Ogi Redzic, αντιπρόεδρος Connected Vehicles και Mobility Services της συμμαχίας, ανέφερε ότι “η ομάδα των 40 μηχανικών και συμβούλων της Sylpheo θα ενσωματωθεί στις αντίστοιχες ομάδες της συμμαχίας για την παραγωγή των αυτοκινήτων νέας γενιάς που σχεδιάζει”. Παράλληλα, ο ίδιος, συμπλήρωσε πως “ότι αυτή η επένδυση, και όλες οι σχετικές, θα παίξουν ένα κρίσιμο ρόλο στην νέα εποχή της τεράστιας αλλαγής που έρχεται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία”.

sylpheo_002_702χ336

 

Όλη η αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει σε τεχνολογίες και Startups του χώρου, από την Mercedes Benz και τη Ford μέχρι τη Volvo, τη Toyota και την GM, με την συμμαχία Nissan – Renault να προσλαμβάνει συνολικά 300 μηχανικούς για να ασχοληθούν με την διασυνδεδεμένη και αυτόνομη αυτοκίνηση.

Η Sylpheo ιδρύθηκε το 2010 και σχεδιάζει εφαρμογές mobile και τις σχετικές υποδομές ανάπτυξης για εμπορικές χρήσεις και πλέον και για τις διασυνδεδεμένες πλατφόρμες των αυτοκινήτων.

Φυσικά αυτές οι εφαρμογές θα έχουν άμεση σχέση με τη πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης της συμμαχίας η οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει πάνω από δέκα αυτόνομα οχήματα μέχρι το 2020. Αυτά θα προσφέρουν οδήγηση με αλλαγή λωρίδας στους αυτοκινητόδρομους μέχρι το 2018 και σε συνθήκες πόλης μέχρι το 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις