Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

19 εκατ. ευρώ για μια Startup κατασκευής στρωμάτων ύπνου

Τελικά όλα είναι πιθανά στον χώρο των Startups και το “disrupt” μπορεί να γίνει ακόμα και σε κορεσμένες και ανταγωνιστικές αγορές.

Η αγγλική Startup Eve Sleep ιδρύθηκε το 2015 και μόλις έκλεισε τον δεύτερο χρηματοδοτικό γύρο ύψους 15,4 εκατ. ευρώ. Συνολικά η Eve Sleep, σε διάστημα ενός μόλις έτους, έχει “σηκώσει” 19 εκατ. ευρώ! 

Τα στρώματα της Eve Sleep βασίζονται σε τρία επίπεδα αφρού με συνολικό ύψος 25 πόντους, παράχθηκαν μετά από χρόνια έρευνας και το διαφοροποιό στοιχείο είναι ότι πωλούνται online αλλά και ότι συνδυάζουν υψηλή ποιότητα σε καλές τιμές. Η διάσταση 160 x 200 εκ. κοστίζει περίπου 700 ευρώ για παράδειγμα. Η εταιρεία προσφέρει δωρεάν μεταφορικά, αλλά και δοκιμαστική περίοδο 100 ημερών (!) με δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων μάλιστα.

Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί 45.000 στρώματα με τις πωλήσεις να αναπτύσσονται κατά 25% κάθε μήνα. Η πρόβλεψη πωλήσεων για το τρέχον έτος είναι 40 εκατ. λίρες.

Εκτός από στρώματα η Eve Sleep πουλάει μαξιλάρια και σεντόνια και αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να μεγαλώσει τη παραγωγή αλλά και να επεκταθεί σε Ολλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία και Ελβετία και άλλες χώρες, ενώ ήδη έχει περάσει τον Ατλαντικό και έχει παρουσία στις ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ μια αντίστοιχη προσπάθεια, η Casper, ιδρύθηκε το 2014 και προσφέρει ένα κρεβάτι με στρώμα υψηλών προδιαγραφών σε ένα κουτί για αγορές online, πραγματοποίησε πωλήσεις 1 εκατ. το πρώτο μήνα και έχει φτάσει σήμερα τα 100 εκατ. δολ. συνολικά. Έχει πάρει 70 εκατ. ευρώ σε χρηματοδοτήσεις μέχρι σήμερα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις