Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Intel Capital ανακοίνωσε επενδύσεις 38 εκατ. δολ. σε 12 Startups

Με αφορμή το ετήσιο συνέδριο Intel Capital Global Summit ο επενδυτικός βραχίονας της Intel ανακοίνωσε επένδυση άνω των 38 εκατ. δολ. σε 12 τεχνολογικές Startups σε διάφορους τομείς απ’ όλο τον κόσμο.

Αυτόνομα Μηχανήματα

Chronocam  – Γαλλία
Αναπτύσσει καινοτόμα συστήματα όρασης υπολογιστή για μια ποικιλία εφαρμογών αυτόνομης πλοήγησης και IoT τα οποία θα βασίζονται στην λειτουργία της ανθρώπινης όρασης.

Embodied – ΗΠΑ
Συν-ιδρύθηκε από τον πρώην CTO της iRobot, κατασκευάστρια των Roomba, και έναν παγκοσμίου φήμης καθηγητή ρομποτικής και της νευρο-επιστήμης από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, και έχει στόχο την δημιουργία προσωπικών ρομπότ επόμενης γενιάς τα οποία θα βελτιώνουν την ευεξία και την ποιότητα ζωής μας.

Perrone Robotics – ΗΠΑ
Είναι μια πλατφόρμα λογισμικού για χτίσιμο ισχυρών εφαρμογών mobile αυτόνομης ρομποτικής με κυρίως χρήση στα αυτόνομα αυτοκίνητα και φυσικά στη ρομποτική.

Δεδομένα και Συνδεσιμότητα

Eazytec – Κίνα
Είναι υπηρεσία ανάπτυξης και παροχής εφαρμογών αλλά και σχετικών υποδομών για έξυπνες πόλεις με έδρα στο τεχνολογικό πάρκο – θερμοκοιτίδα τεχνολογικών Startup της Κίνας – Yixing City στην επαρχία Jiangsu.

Grand Chip Microelectronics – Κίνα
Προσφέρει υψηλής απόδοσης, υψηλής γραμμικότητας και ενσωματωμένες Wi-Fi συσκευές για υποδομές WLAN και διασύνδεσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και στο IoT.

Paxata – ΗΠΑ
Είναι μια πλατφόρμα επιχειρηματικής πληροφόρησης για αναλυτές, μηχανικούς δεδομένων και επιστήμονες η οποία μπορεί να μετατρέψει τα μαζικά δεδομένα σε δομημένη χρηστική πληροφορία.

StealthMine – ΗΠΑ
Επιτρέπει στις εφαρμογές της επιχείρησης να επεξεργάζονται κρυπτογραφημένα δεδομένα. Η τεχνολογία παρέχει πλήρη απομόνωση των κρίσιμων δεδομένων στον διακομιστή, στο δίκτυο, στα συστήματα αποθήκευσης αλλά και σε όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις.

Αθλητισμός και Υγεία

CubeWorks – ΗΠΑ
Μια αυτόνομη πλατφόρμα με ασύρματους αισθητήρες μέτρησης με ακρίβεια μικρότερη από ένα χιλιοστό. Εποπτεύει και επεξεργάζεται το εκάστοτε περιβάλλον και διαβιβάζει ασύρματα τα αποτελέσματα για μετέπειτα χρήση.

Kinduct – Καναδάς
Παρέχει λογισμικό που βασίζεται στο cloud και analytics μεγάλων δεδομένων για αθλητικές οργανώσεις, στρατιωτικές μονάδες, μονάδες δημόσιας ασφάλειας, αλλά και για την ιατρική.

K4Connect – ΗΠΑ
Δημιουργεί λύσεις που εξυπηρετούν άτομα προχωρημένης ηλικίας και άτομα με αναπηρίες, ενσωματώνοντας τις τελευταίες έξυπνες τεχνολογίες και εφαρμογές σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα φτιαγμένο για κυρίως για οίκους ευγηρίας.

Εικονική πραγματικότητα

Dysonics – ΗΠΑ
Αξιοποιεί περισσότερο από 20 χρόνια της ακαδημαϊκής έρευνας με πατενταρισμένες τεχνολογίες που παράγουν ζωντανές εμπειρίες ήχου 360 μοιρών στα ακουστικά.

InContext Solutions -ΗΠΑ
Αναπτύσσει επεκτάσιμες, cloud-based λύσεις εικονικής πραγματικότητας για τη λιανική αγορά που παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για τους προμηθευτές και τα καταστήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις