Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πλατφόρμα Blockchain της κοινοπραξίας R3 έγινε Open Source

Αυτή τη στιγμή στο χώρο του Blockchain γίνεται μια μάχη κυριαρχίας με στόχο την καθιέρωση μιας οικουμενικής πλατφόρμας χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Μια από τις δυνατές υποψήφιες λύσεις, αυτή της κοινοπραξίας R3, ανακοίνωσε ότι περνάει σε κατάσταση ανοικτού κώδικα με στόχο την τελική επικράτηση.

Πάνω από 60 τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί συμμετέχουν στην κοινοπραξία R3 η οποία έχει αναπτύξει την πλατφόρμα Corda με βάση το Blockchain. Στο τέλος Νοεμβρίου ο κώδικας της πλατφόρμας θα ενσωματωθεί στο Hyperledger Project του Linux Foundation.

O υπεύθυνος της κοινοπραξίας R3, David Rutter, ανέφερε ότι σε μια περίοδο μείωσης των διαθέσιμων πόρων για πολλές τράπεζες είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον της αυτή να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα κλειστό σύστημα Blockchain, το οποίο μπορεί μετά από λίγο καιρό να παραγκωνιστεί. Με αυτή τη κίνηση η πλατφόρμα Corda γίνεται άμεσα προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αυτή η κίνηση γίνεται λίγους μήνες μετά την κατάθεση πατεντών από την Morgan Stanley και την Goldman Sachs σχετικά με λύσεις Blockcjain, κινήσεις που σήμαναν συναγερμό σε όλη την αγορά, με τις δυο τράπεζες να είναι μέλη της κοινοπραξίας R3.

Άλλες πλατφόρμες που ερίζουν για τη κυριαρχία στο χώρο είναι η Digital Asset και η Chain, στις οποίες επίσης έχουν επενδύσει διάφορα μέλη της R3.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις