Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FinTech accelerator από την Τράπεζα της Αγγλίας για… να μάθει

Η Τράπεζα της Αγγλίας αν και είναι ένα από παλιά τραπεζικά ιδρύματα της Ευρώπης και μια από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες, με ότι αυτό συνεπάγεται, έχει τον δικό της FinTech Accelerator και ασχολείται μάλιστα με τεχνολογίες αιχμής.

Βέβαια με το Λονδίνο να είναι μέσα στα 2-3 μεγάλα κέντρα FinTech δεν απορούμε που και η Κεντρική Τράπεζα φτιάχνει τον δικό της Accelerator. Το τελευταίο εξάμηνο είχε εξετάσει τουλάχιστον 130 Starups και αποφάσισε να δημιουργήσει τον Accelerator για φέρει τη νέα τεχνολογία ακόμα πιο κοντά της.

Οι τομείς που ενδιαφέρουν την Τράπεζα της Αγγλίας είναι η διαχείριση των δεδομένων και μετά-δεδομένων από μια σειρά πηγών, τα εργαλεία εξασφάλισης δεδομένων είτε αυτά είναι αποθηκευμένα κάπου είτε σε μεταφορά, αλλά και αυτά που εντοπίζουν προβληματικές τάσεις σε δεδομένα συναλλαγών.

Αυτή τη στιγμή η τράπεζα συνεργάζεται με τις ακόλουθες εταιρείες:
BMLL Technologies: Πρόκειται για μια Startup υπολογιστικής μάθησης η οποία επεξεργάζεται δεδομένα και βγάζει τάσεις και συμπεράσματα από μια σειρά χρηματιστηριακά προϊόντα.

AnomaliThreatConnect: Οι Startups αυτές προσφέρουν υπηρεσίες έγκαιρης πληροφόρησης για διάφορες απειλές ψηφιακών δεδομένων με την Τράπεζα της Αγγλίας να ζητά ένα κεντρικό εποπτικό σημείο απειλών έτσι ώστε να γίνεται σωστή πρόβλεψη για τις αμυντικές στρατηγικές.

Enforcd: Προσφέρει υπηρεσίες κανονιστικής συμμόρφωσης στις ενδιαφερόμενες Startups με ανάλυση δημόσιων δεδομένων μάλιστα αναλύοντας διάφορες προβληματικές περιπτώσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις