Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας στοχεύει το Brain Gain στην Ελλάδα

Στο νέο, εντυπωσιακό κατάστημα του Yoleni’s στο Κολωνάκι πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την έναρξη των αιτήσεων του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2017.

Ο Τζίμι Αθανασόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αλλά και στις ερωτήσεις από το κοινό και τους δημοσιογράφους επικεντρώθηκε στα χρηματικά αλλά κυρίως στα εφόδια εκπαίδευσης και προώθησης των ελληνικών Startups για να κάνουν το μεγάλο βήμα του Scaleup εντός και ειδικά εκτός Ελλάδας από το βραβείο. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε αν και ο όμιλος Libra δεν είναι επενδυτής, με την κλασική έννοια, ωστόσο έχει το ρόλο του κοινωνικού επενδυτή σε ελληνικές επιχειρηματικές προσπάθειες με προοπτικές, με καλή ομάδα και «δεμένο» Business Plan, τις οποίες βοηθά να αναπτυχθούν με πολλά μέσα και ειδικά με την δικτύωση και την εκπαίδευση όπως προαναφέραμε.

Οι Startups που έχουν κερδίσει το βραβείο τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη σημάδια ανάπτυξης μια και έχουν αυξήσει τους τζίρους τους και έχουν κάνει προσλήψεις αλλά και αρχίζουν να κάνουν βήματα στο εξωτερικό.

Ο κ. Αθανασόπουλος συνέχισε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε εκπλαγεί με την ποιότητα των επιχειρηματικών ιδεών που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ενώ έχουμε εμβριθώς εμπνευστεί από όλα αυτά τα λαμπρά μυαλά που έχουμε συναντήσει. Η εκστρατεία μας κινείται γύρω από το σύνθημα: «Δεν είναι αρκετό να έχει κάποιος μια καλή ιδέα, θα πρέπει να έχει και τις απαραίτητες δεξιότητες για να την υλοποιήσει». Το 2017, θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στο διττό μας στόχο, παρέχοντας επιχειρηματική εκπαίδευση σε εκείνους που δεν έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, αλλά και εντοπίζοντας εκείνες τα ξεχωριστές επιχειρηματικές προτάσεις από έμπειρους ή νέους επιχειρηματίες που έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».

Εκπρόσωποι από τους περυσινούς νικητές εστίασαν σε όλα τα εργαλεία που προσφέρει το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, πέρα από 1,25 εκατ. ευρώ άτοκης χρηματοδότησης. Για παράδειγμα ο Παναγιώτης Χατζηδάκης της Bubblz, σημείωσε ότι παρά την «αποτυχία» με το βραβείο τη προηγούμενη χρονιά, οι παρατηρήσεις πάνω στο Business Plan που έγιναν από τους υπευθύνους βοήθησαν και κέρδισαν το 2016.

Επίσης έγινε ειδική αναφορά στην RTSafe του Ευάγγελου Παππά, η οποία είχε κερδίσει και τον διαγωνισμό του MITEF Greece, η οποία και μέσα σε δυο χρόνια έχει παρουσία στην Αμερική, έσοδα και εκτιμώμενη αξία μερικών εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την ίδρυση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2.600 επιχειρηματικές ιδέες από 5.500 άτομα. Το Βραβείο ιδρύθηκε το 2012 από τον Όμιλο Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Ο Όμιλος έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ προς στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσω του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Το Βραβείο έχει προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση σε 14 νικήτριες εταιρείες, ενώ σε κάθε έναν από τους νικητές, ανατίθεται ένας μέντορας, ο οποίος παρέχει εξειδικευμένη καθοδήγηση σε κάθε βήμα της υλοποίησης της επιχειρηματικής του ιδέας. 

Φέτος, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θα ενισχύσει την εκπαιδευτική του υποστήριξη. Το Βραβείο θα προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα σε δέκα διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα, διοργανώνοντας διαδραστικά σεμινάρια, εργαστήρια και σεμινάρια μέσω διαδικτύου.

Φέτος, τρεις ακόμα υποστηρικτές θα προσφέρουν την υποστήριξή τους στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Η Atradius θα προσφέρει στους νικητές ένα ευρύ και ανταγωνιστικό φάσμα υπηρεσιών ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων. Η SATO θα παρέχει σημαντική έκπτωση για έπιπλα γραφείου προς το Βραβείο και τους νικητές του, ενώ η V+O, ως κορυφαία εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, θα προσφέρει καθοδήγηση και εκπαιδευτικά σεμινάρια στους νικητές του Βραβείου.

Η ιστοσελίδα του Βραβείου, www.hellenicaward.com, θα είναι ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου του 2017. Η ανακοίνωση των φιναλίστ θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2017 και η ανακοίνωση των νικητών τον Ιούνιο του 2017. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις