Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρουμανική Startup κατασκευής τροχόσπιτων η νικήτρια του Startarium Pitch Day

Το πρώτο βραβείο στη Startarium Pitch Day, μίας εκ των πιο σημαντικών διαγωνισμών για Startup εταιρείες απέσπασε η Tracia, το πρώτο εργοστάσιο ψυχαγωγικό και εμπορικό εργοστάσιο για τροχόσπιτα.

Η Tracia, η οποία αποτελεί δημιούργημα του Gabriel Bugnar, απέσπασε το υψηλότερο χρηματικό έπαθλο των 70.000 ευρώ. Ο Gabriel Bugnar σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή των δύο πρώτων τροχόσπιτων, ενώ θα συνεχίσει να αναζητά χρηματοδότηση για να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαμε μέχρι στιγμής. Η Startarium μου δίνει την ευκαιρία να επεκτείνω το έργο περαιτέρω”, δήλωσε ο Gabriel Bugnar.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος δέκα ομάδες. Πρόκειται για τις: Bill me, Tracia, Limitless, IndexAR, Anastasia Pediatrics Clinic, YTranslations, Native Box, Printoteca, Re.Flex και Menuo.

Εκτός από την Tracia, το δεύτερο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ απέσπασε η Re.Flex, μια Startup από τους Camil Moldoveanu και Andrei Kluger, η οποία κατασκευάζει αισθητήρες για ασθενείς στο τελευταίο μέρος της ανάρρωσής τους.

Η τρίτη θέση και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ δόθηκε στην Παιδιατρική Κλινική Anastasia Pediatrics Clinic. Επιπλέον, η κλινική έλαβε και ειδική μνεία από την κριτική επιτροπή, συνοδευόμενη από 5.000 ευρώ.

Ειδική μνεία και βραβείο 5.000 ευρώ έλαβε και η IndexAR του Razvan Boldis, μια πλατφόρμα και εφαρμογή εμπλουτισμένης πραγματικότητας, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίους παραγωγούς, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε πελάτες.

Σημειώνεται ότι η Startarium Pitch Day διοργανώνεται από την εκπαιδευτική πλατφόρμα Startarium.ro, μια πρωτοβουλία του Impact Hub, το οποίο, έχει την υποστήριξη της Τράπεζας ING.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις