Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Stripe των δυο νεαρών Founders αξίζει σήμερα 9 δισ. και μόλις πήρε 150 εκατ. δολ.

Η Stripe ιδρύθηκε το 2010 από δυο αδέρφια από την Ιρλανδία, 19 και 22 ετών τότε, και προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ηλεκτρονικών πληρωμών για να αρχίσεις τη δική σου επιχείρηση και να δέχεσαι πληρωμές απ΄όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στις Η.Π.Α. αλλά έχει και ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κέντρο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Δουβλίνο. Μόλις έκλεισε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης 150 εκατ. δολ. με την αξία της να έχει φτάσει τα 9,2 δισ. δολ.!Στο συγκεκριμένο γύρο ηγήθηκαν οι CapitalG και General Catalyst ενώ συμμετείχαν και οι υπάρχοντες επενδυτές όπως για παράδειγμα η Sequioa Capital και η Visa.

Πρόκειται για την FinTech Startup με την μεγαλύτερη αξία μέχρι στιγμής και τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργαλείων για τους developers, της τεχνολογικής βάσης της έτσι ώστε να προσφέρονται περισσότερα εργαλεία πληρωμών στις επιχειρήσεις αλλά και για ταχύτερη ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Ήδη μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν την Stripe για τις πληρωμές του όπως για παράδειγμα οι SAP, Macy’s, GE, Adidas, Slack, NFL, Unicef κ.α. ενώ και οι προεδρικές καμπάνιες των Τράμπ και Κλίντον χρησιμοποίησαν την υπηρεσία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα υπηρεσία Atlas, η οποία είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο δημιουργίας εταιρείας με έδρα τις Η.Π.Α. για επιχειρηματίες και developers.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις