Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλοι ασιάτες επενδυτές μπαίνουν στην Here Maps

Οι ψηφιακοί χάρτες και όλο το σχετικό οικοσύστημα που χτίζεται γύρω τους με τις δεκάδες εφαρμογές, από τη πλοήγηση στα Smartphones έως τα αυτόνομα οχήματα και την διαχείριση της έξυπνης πόλης, τραβούν το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών εταιρειών και επενδυτών.

Η Here σε αυτούς ακριβώς τους τομείς δραστηριοποιείται και φαίνεται ότι τα πάει πολύ καλά. Η Here προέρχεται από την αμερικανική Navteq την οποία εξαγόρασε η Nokia το 2008. Οι χάρτες της Nokia μετονομάστηκαν σε Here Maps το 2012 συγκεντρώνοντας πολλές υπηρεσίες κάτω από τη φίρμα.

Τον Δεκέμβριο του 2015 η Nokia πούλησε την Here στην κοινοπραξία των Daimler, BMW και Audi και πλέον αναφέρεται σαν Open Location Platform η οποία συλλέγει πληροφορίες τοποθεσίας όπως χάρτες δρόμων, κτίρια, κίνηση στους δρόμους κ.α. και τις δίνει σε πολλούς ενδιαφερόμενους όπως Garmin, BMW, Oracle, Amazon κ.α. ενώ προσφέρει την πλατφόρμα χαρτών της σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες GIS και εταιρείες όπως η Bing, Facebook, Yahoo! αλλά και σε φορητά λειτουργικά συστήματα.

Η εταιρεία επίσης προσφέρει δωρεάν την εφαρμογή πλοήγησης στα Smartphones με φωνητική καθοδήγηση μάλιστα σε 94 χώρες με πληροφορίες κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο σε 33 χώρες.
Τέλος, η Here θα βρίσκεται στον πυρήνα του λογισμικού των αυτόνομων οχημάτων των τριών μεγάλων Γερμανών κατασκευαστών.

Η Here με 6.500 εργαζόμενους πλέον θα επεκταθεί και στην Ασία μια και άλλη μια κοινοπραξία εταιρειών, η κινέζικη Tencent του WeChat, η επίσης Κινέζικη NavInfo και το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο της Σιγκαπούρης, GIC, εξαγόρασαν το 10% της εταιρείας.

Μαζί με την Navinfo μάλιστα πρόκειται να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία η οποία θα προσφέρει υπηρεσίες τοποθεσίας στην κινέζικη και παγκόσμια αγορά με χάρτες υψηλής ανάλυσης για τα αυτόνομα οχήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις