Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook και Oculus εξαγόρασαν τη δανέζικη Startup The Eye tribe

H The Eye Tribe ιδρύθηκε το 2011 και έχει φτιάξει ένα προσιτό kit έλεγχου υπολογιστών, Smartphones και Tablets μέσω της κίνησης των ματιών. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία προέρχεται από πανεπιστημιακή έρευνα και μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει πάρει 3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήσεων και χορηγία 2,3 εκατ. ευρώ από το The Danish National Advanced Technology Foundation

Προφανώς η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα μια και το Facebook μέσω της Oculus εξαγόρασε την εταιρεία με το ποσό της εξαγοράς να μην έχει ανακοινωθεί.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ενδεχομένως να παρουσιάζει και μια άλλη τεχνολογία την οποία έχει αναπτύξει η The Eye Tribe η οποία επιτρέπει στα συστήματα Virtual Reality να περιορίσουν τους υπολογιστικούς πόρους που απαιτούν με το να εμφανίζουν γραφικά μόνο στο μέρος που κοιτάει ο χρήστης.
Το σημείο εστίασης προφανώς κινείται μαζί με το μάτι με τη συγκεκριμένη τεχνολογία να έχει εξαιρετική εφαρμογή σε φορητές συσκευές εικονικής πραγματικότητας όπως για παράδειγμα στο επερχόμενο “Santa Cruz” της Oculus και θα τους επιτρέψει να παράγουν γραφικά υψηλής ποιότητας παρά την μικρότερη ισχύ τους.

Οι εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνολογίας πολλές, στα παιχνίδια μπορεί να επιλέγει ταχύτατα όπλα ή να γίνεται τηλεμεταφορά, να εκτελούνται διάφορες εργασίες στον υπολογιστή ή κατά τη διάρκεια της οδήγησης ενώ τα χέρια μας είναι απασχολημένα με κάτι άλλο κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις