Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Funding Circle: H FinTech που άλλαξε τα δεδομένα χρηματοδότησης ΜME σε όλο τον κόσμο

Η Funding Circle είναι ένα κλασικό παράδειγμα πως το FinTech και το χρηματοπιστωτικό κανονιστικό πλαίσιο μπορεί να αλλάξει τα όποια δεδομένα δίνοντας χρηματοδοτικό διέξοδο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταμορφώνοντας μια Startup σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο Peer-to-Peer lending.

Η Funding Cirlce ιδρύθηκε το 2010 στο Λονδίνο από τους Samir Desai, Andrew Mullinger, Alex Tonelli, James Meekings και είναι ένα online marletplace για επιχειρηματικά δάνεια, ταιριάζοντας επενδυτές – δανειστές με τις επιχειρήσεις που ζητούν χρηματοδότηση.

Μόλις ανακοίνωσε τον έκτο γύρο χρηματοδότησης ύψους 100 εκατ. δολ. φτάνοντας τη συνολική χρηματοδότηση του στα 413 εκατ. δολ. Οι επενδυτές περιλαμβάνουν ονόματα όπως οι Index Ventures, Accel Partners, BlackRock, DST Global Temasek Holdings, Rocket Internet και Union Square Ventures ενώ όπως ανακοίνωσε η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω ανάπτυξη των δανείων τους επόμενους 12 μήνες η οποία θα δημιουργήσει πάνω από 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Από το 2010 η Funding Circle έχει δανείσει πάνω από 3 δισ. δολ. σε 25.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο οι οποίες δημιούργησαν 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα χρήματα αυτά έχουν προέλθει από 60.000 ιδιώτες επενδυτές, από κρατικές χρηματοδοτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αλλά και από δεκάδες άλλους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων τραπεζών όπως οι Santander και RBS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις