Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα προϊόντα της Google εμφανίζονται πρώτα στις αναζητήσεις στο 91% των περιπτώσεων σύμφωνα με νέα έρευνα

Η Wall Street Journal δημοσίευσε χθες μια νέα έρευνα από την SEMrush η οποία αποκάλυψε ότι στο 91% των 25.000 γενικών αναζητήσεων όπως για παράδειγμα, Laptop, Smartphones κλπ. τα προϊόντα της Google εμφανίστηκαν πρώτα, πάνω από τον όποιο ανταγωνιστή.

Προϊόντα όπως Chromebooks, Pixel Smartphones, θερμοστάτες Nest, Android Smartwatces εμφανίζονταν σχεδόν πάντα στις πρώτες θέσεις τις λίστα μετά από γενικές σχετικές αναζητήσεις.

Όπως συμβαίνει στη τηλεόραση αλλά και στον έντυπο τύπο ‘όπου υπάρχουν εσωτερικές διαφημίσεις μαζί με αυτές των τρίτων, έτσι συμβαίνει και στη Google. Βέβαια δεν είναι συγκρίσιμη η τεράστια χωρητικότητα του Internet για διαφημίσεις σε σχέση με μια εφημερίδα.

Προφανώς υπάρχουν μεγάλα προγράμματα προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών από την ίδια την Google και είναι αποδεκτό αλλά εφόσον γίνεται, θα πρέπει να γίνεται με τους ίδιους όρους με τους υπόλοιπους πελάτες και για πολλούς με κάποιους περιορισμούς, μια και το διαθέσιμο budget της Google για διαφήμιση είναι μεγάλο και στην ουσία χωρίς μεγάλο κόστος για την ίδια.

Η υπεύθυνοι της Google αναφέρουν ότι οι διαφημιστικές δαπάνες της Google εξαιρούνται από την διαδικασία δημοπρασίας για μια συγκεκριμένη θέση/λέξη κλειδί έτσι ώστε να μην αυξάνεται το κόστος ενώ εξηγούν ότι οι διαφημίσεις της εμφανίζονται στη κορυφή των αναζητήσεων λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους αλλά και των  (υψηλων) budget, τα οποία όμως υπόκειται σε περιορισμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις