Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

5 εκατ. ευρώ στον B’ γύρο για την γερμανική υπηρεσία τηλε-ιατρικής CardioSecur

H Personal MedSystems ίσως είναι περισσότερο γνωστή για το CardioSecur, μια πλατφόρμα τηλε-ιατρικής καρδιολογικών προβλημάτων, μόλις έκλεισε το Β’ γύρο χρηματοδότησης με το ολλανδικό VC KPN Ventures να ηγείται.

Στον γύρο των 5 εκατ. ευρώ συμμετείχαν επίσης τo Sino-German High-Tech Fund και η τράπεζα NRW μαζί με τους υπάρχοντες επενδυτές Seventure Partners και HTGF.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 στη Γερμανία και προσφέρει υπηρεσίες τηλε-ιατρικής με ειδίκευση στα καρδιολογικά προβλήματα. Στον ανεπτυγμένο κόσμο περίπου 200 εκατ. άνθρωποι παρουσιάζουν διάφορα καρδιακά συμπτώματα τα οποία δεν έχουν πάντα την απαραίτητη ένταση για να χτυπήσουν συναγερμό ή δεν μπορεί να τα καταλάβει ο πάσχοντας. Αυτά περιλαμβάνουν από στεφανιαίες νόσους μέχρι και διάφορες αρρυθμίες.

Το CardioSecure προορίζεται για χρήση στο σπίτι και ανιχνεύει τα καρδιακά προβλήματα μέσω ειδικής συσκευής παρακολούθησης και εφαρμογής στα Smartphones. Το δυνατό σημείο της υπηρεσίας είναι μια μεγάλη βάση με πλούσια δεδομένα τα οποία μπορούν να προβλέψουν πιθανά καρδιακά προβλήματα στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις