Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupbootcamp: Νέο πρόγραμμα για το «internet of things»

To Startupbootcamp ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα με έδρα τη Βαρκελώνη και στόχο τη σύγκλιση του «internet of things» και των big data. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 μήνες και φιλοδοξεί, μεταξύ άλλων, να καταστήσει τη Βαρκελώνη παγκόσμιο κέντρο εξέλιξης για το «internet of things» και τη διαχείριση δεδομένων. Αιτήσεις θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές από τις αρχές του 2015.

Το πρόγραμμα στοχεύει τόσο σε καταναλωτές, όσο και σε επιχειρήσεις, και έχει στόχο να αναζητήσεις startups που ασχολούνται με εφαρμογές που έχουν να κάνουν με τη μεγάλη αύξηση των διασυνδεδεμένων συσκευών, καθώς σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις της Cisco, περίπου 20 δισ. συσκευές θα συνδέονται με το διαδίκτυο μέχρι το 2015, αριθμός που θα αυξηθεί σε 50 δισ. συσκευές το 2020.

Το πρόγραμμα του Startupbootcamp θα αναζητήσεις λύσεις που δημιουργούν πιο «έξυπνες» και εξατομικευμένες υπηρεσίες, καθώς και τις πλατφόρμες που θα επιτρέψουν σε καταναλωτές και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτές τις υπηρεσίες.

Στις ομάδες που θα επιλεχθούν θα παρασχεθεί ένα επενδυτικό ποσό ύψους 15.000 ευρώ, καθώς και μια σειρά από άλλα οφέλη, όπως χώρος με την ανάλογη υποδομή προκειμένου να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους και να συνεργάζονται,  καθοδήγηση από κορυφαίους μέντορες, επενδυτές και συνεργάτες με την ανάλογη εξειδίκευση, καθώς και άμεση πρόσβαση σε πάνω από 100 τεχνολογικούς «γίγαντες» όπως η Intel, η Yahoo!, η Cisco, η Telefonica και η Facebook.

Οι επιλεγμένες ομάδες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στο Mobile World Congress του 2015, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τους γνωστούς επιχειρηματίες στη Βαρκελώνη, Angel Garcia ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής, και Marcos Cuevas ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του διαχειριστή του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις