Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Solve for X: Έχεις μία ριζοσπαστική ιδέα που θα αλλάξει εκατομμύρια ζωές; Μοιράσου την με κορυφαίους επιστήμονες!

Το Solve For <X> είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούν να ακουστούν και να συζητηθούν ριζοσπαστικές ιδέες και να συσχετιστούν με ριζοσπαστικές τεχνολογίες για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων.

«Ριζοσπαστικές» υπό την έννοια ότι οι ενδεχόμενες λύσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια ανθρώπους, υπό την έννοια ότι το «θράσος« τους τις κάνει να ακούγονται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας και υπό την έννοια ότι υπάρχει κάποια πραγματική επαναστατική τεχνολογία στον ορίζοντα, που δείχνει ότι αυτές οι ιδέες θα μπορούσαν πραγματικά να πάρουν «σάρκα και οστά».

Αυτός ο συνδυασμός των πραγμάτων – ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, μια καινοτόμα λύση που πρέπει να δοθεί και η επαναστατική τεχνολογία που χρειάζεται για να συμβεί αυτό – είναι στην ουσία η «τεχνολογική προσσελήνωση« (technology moonshot).

Το Solve For <X> έρχεται με τη μορφή ενός φόρουμ που έχει σκοπό να ενθαρρύνει και να ενισχύσει την υλοποίηση αυτών των σκέψεων και την ομαδική εργασία. Το φόρουμ ξεκίνησε το 2012 με μια μικρή face-to-face εκδήλωση με φιλοξενούμενους κορυφαία ονόματα όπως η Astro Teller, η Megan Smith, ο Larry Page και ο Eric Schmidt. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο των συνομιλιών από την εν λόγω εκδήλωση πατώντας εδώ.

Το Solve For <X> στη Θεσσαλονίκη είναι μια συνεργασία των Google Developers και του Google [X], του μυστικού εργαστηρίου της Google που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή και την εξέλιξη ριζοσπαστικών τεχνολογιών (Street View, Driverless car, Google Glass, Loon project, Moon lift κα.).

Θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 12 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης “The Developers Playground“, η οποία διοργανώνεται στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τους Google Developers Group Thessaloniki σε συνεργασία με τη Helexpo.

Στόχος του GDG Thessaloniki είναι να προσφέρει στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να μάθει, να συμμετέχει και να δημιουργήσει λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, μέσα απο την πλατφόρμα του Solve For <X> .

Αν έχετε μία ριζοσπαστική ιδέα που μπορεί να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, μπορείτε να την υποβάλετε προς παρουσίαση στο Solve for <X> πατώντας εδώ. Όλες οι προτάσεις εξετάζονται εντός 48 ωρών και εάν εγκριθούν τίθενται προς αξιολόγηση από την κοινότητα του Solve for <X> για να παρουσιαστούν στο πλαίσιο του φόρουμ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις