Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

800 εκατ. δολ. χρηματοδότηση για τη Verily της Alphabet

O CEO της Alphabet, Larry Page, έχει πάρει την στρατηγική απόφαση όλες οι θυγατρικές της να “τρέχουν” σαν αυτόνομες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Verily.

Βέβαια η Google είναι χρυσοφόρος και αυτή που φέρνει τα χρήματα στον όμιλο, με πάνω από 100 δισ. δολ. έσοδα το 2016, και είναι αυτή που επενδύει συνήθως στις άλλες εταιρείες μέσω της Alphabet χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έσοδα από αυτές. Οι υπόλοιπες αυτόνομες εταιρείες της Alphabet είναι η Verily, η Nest, η Calico, η GV, η Google Capital, η Google Fiber και η X Company.
Συγκεκριμένα η Alphabet επένδυσε περίπου 900 εκατ. δολ. σε αυτές τις εταιρείες το 2015 με τα έσοδα αυτών των εταιρειών να είναι επίσης κοντά στα 900 εκατ. δολ.

Η Velily Life Sciences ασχολείται με ιατρικές τεχνολογίες και λύσεις σε επίπεδο λογισμικού και υλικού αλλά και με έρευνα για θεραπείες και μόλις ανακοινώθηκε μια μεγάλη επένδυση 800 εκατ. δολ από το κρατικό fund της Σιγκαπούρης, Temasek. Η Temasek θα πάρει σε αντάλλαγμα ένα μερίδιο μειοψηφίας αλλά και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Verily και όλα δείχνουν ότι θα είναι το μέσο πρόσβασης στην Ασιατική αγορά αλλά και στη Κίνα για την αμερικανική εταιρεία.

Το μοντέλο λειτουργίας της Verily είναι να αναπτύσσει τις τεχνολογίες είτε μόνη της, είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες και να δίνει τα δικαιώματα χρήσης σε τρίτους. Το portofolio της Verily είναι ήδη μεγάλο και περιλαμβάνει από φακούς επαφής που μετράνε τη γλυκόζη στο αίμα, μέχρι ειδικά κουτάλια για ασθενείς με Πάρκινσον αλλά και ειδικά τροποποιημένα κουνούπια για τη καταπολέμηση του ιού Zika.

Άλλες συνεργασίες της Verily περιλαμβάνουν αυτή με τη GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη βιοηλεκτρονικών φαρμάκων αλλά και αυτή με την Novartis για φακούς επαφής. Επίσης σε συνεργασία με την Johnson & Johnson έφτιαξαν μια εταιρεία ρομποτικής χειρουργικής.

Τέλος, και η άλλη εταιρεία του ομίλου, η Calico, παρουσιάζει ευρύτερο ιατρικό και επιστημονικό ενδιαφέρον μια και ασχολείται με την αποκωδικοποίηση του γήρατος με ότι αυτό συνεπάγεται με την αύξηση του ορίου ζωής μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις