Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Abraaj Private Equity Fund θα σηκώσει 8 δισ. δολ για εξαγορές το 2017

Το Abraaj Group με έδρα το Dubai δεν ακούγεται πολύ συχνά ενώ έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία φορά που σήκωσε πάνω από 2 δισ. δολ. για επενδύσεις. Αυτό πρόκειται να αλλάξει μια και σύμφωνα με το Bloomberg με το fund σχεδιάζει να σηκώσει 5 με 8 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του 2017.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 από τον Arif Navqi και μέχρι σήμερα επενδύει σε ανερχόμενες εταιρείες, εξαγοράζοντας τες, μέσω τοπικών fund στην Ασία και την Αφρική κυρίως. Η τελευταία χρηματοδότηση που σήκωσε ήταν 2 δισ. δολ. το 2013 η οποία διαμοιράστηκε όπως προαναφέραμε μέσω άλλων funds. Αν τελικά καταφέρει και σηκώσει τα 8 δισ. δολ. είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αλλάξει αυτή η τακτική είτε ριζικά είτε σε κάποιους επιμέρους τομείς.

Για να έχετε μια ιδέα για το προφίλ επενδύσεων του Abraaj, εξαγόρασε στις αρχές του 2017 την Jhimpir Power του Πακιστάν η οποία ασχολείται με την ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και την Casaideas στη Χιλή η οποία δραστηριοποιείται στην λιανική πώληση ξεχωριστών προϊόντων για το σπίτι. Το 2015 είχε εξαγοράσει την Mouka η οποία κατασκευάζει στρώματα στη Νιγηρία, τη CEPRO με είδη προσωπικής υγιεινής στην Αλγερία αλλά και την Dashen Breweries στην Αιθιοπία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις