Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας των Η.Π.Α. στέλνουν ανοικτή επιστολή στον Τράμπ

Microsoft, Apple, Facebook, Apple και Amazon έχουν κυκλοφορήσει μια ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο Τράμπ εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για την πρόσφατη απόφαση σχετικά με τους περιορισμούς στην μετανάστευση στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Bloomberg την επιστολή θα υπογράψουν και άλλες εταιρείες από τον χώρο των χρηματοοικονομικών, των κατασκευών, της ενέργειας και των αλυσίδων λιανικής πώλησης, οι οποίες δεν αναφέρονται.

Ο στόχος είναι η επιστολή αυτή να δημοσιευθεί αυτήν την εβδομάδα και ο λόγος φυσικά είναι η πρόσφατη προεδρική απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή η οποία απαγορεύει πρόσφυγες και άτομα από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Σουδάν, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη να εισέλθουν στις ΗΠΑ για 90 ημέρες.

Η επιστολή αναφέρει ότι αν και οι εταιρείες δέχονται ότι θα πρέπει το μεταναστευτικό σύστημα των Η.Π.Α. να εξασφαλίζει την ασφάλεια στην χώρα ωστόσο η απόφαση αυτή πρόκειται να επηρεάσει ένα σημαντικό αριθμό κατόχων Visa οι οποίοι εργάζονται σκληρά στις Η.Π.Α. και συνεισφέρουν στην επιτυχία της.

Γίνεται επίσης ειδική αναφορά στους 750.000 “Dreamers” όπως αναφέρονται, τους παράτυπους μετανάστες που ήρθαν στις Η.Π.Α. σαν παιδιά και πήραν άδεια εργασίας δυο ετών από τον Πρόεδρο Ομπάμα το 2012, με τις εταιρείες να προσφέρουν τη βοήθειά τους για να ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη κατάσταση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις