Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Microsoft συνεργάζεται με την Tierion για ψηφιακή ταυτοποίηση Blockchain

H Microsoft, και συγκεκριμένα το τμήμα ταυτοποίησης του Azure, εξετάζει όλες τις εναλλακτικές για εξελιγμένες υπηρεσίες ψηφιακής ταυτοποίησης με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμούς να έχουν περισσότερο έλεγχο πάνω στη ψηφιακή ταυτότητά και ότι σχετίζεται με αυτή. Η συνεργασία με την Startup Tierion είναι ακριβώς προς αυτή τη κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, το πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός μαθήματος ή μιας εκπαίδευσης θα μπορεί να συνοδεύεται από την ψηφιακή ταυτότητα του χρήστη και θα μπορεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος να επιβεβαιώσει ότι το έχει λάβει το συγκεκριμένο άτομο, απλά μπαίνοντας σε ένα σύστημα Blockchain, χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε ενδιάμεση γραφειοκρατία και οργανισμός πιστοποίησης.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Blockckain είναι αυτά που το κάνουν έναν φορέα πίστης και εμπιστοσύνης ο οποίος μπορεί να αντικαταστήσει οριζόντιες και κάθετες δομές πιστοποίησης, μικρών και μεγάλων οργανισμών, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται σε ευελιξία, χρόνο και κόστος.

Η Tierion είναι από τους πρωτοπόρους του Blockchain και έχει υλοποιήσει ήδη ένα μεγάλο έργο στην υγεία και ακολούθησε η συμμετοχή της το 2015 στο Philips Blockchain Lab. Από τότε μέχρι σήμερα η Tierion συνεργάζεται με πολλές εταιρείες στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας.

Η πλατφόρμα της Tierion μπορεί να συνδέσει οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα με μια σφραγίδα πιστοποίησης blockchain και οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητά τους, χωρίς κάποιον μεσάζοντα. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλοι οργανισμοί μπορούν να μπουν στο Blockchain χωρίς να χρειαστεί να αναπτύξουν το δικό τους σύστημα από την αρχή. Επίσης η Startup έχει καταφέρει να μπορεί να διαχειρίζεται μεγάλο όγκο δεδομένων σε μια συναλλαγή κάτι πολύ σημαντικό σε απαιτητικές υλοποιήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις