Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το AirBnB μπαίνει στην ενοικίαση πολυτελών κατοικιών

Το AirBnB την περασμένη Πέμπτη ανακοίνωσε την εξαγορά της καναδικής Luxury Retreats δείχνοντας τις προθέσεις της εταιρείας για να μπει στην υψηλή κατηγορία ενοικιαζόμενων κατοικιών χτυπώντας με ακόμα περισσότερα όπλα την τεράστια αγορά των πολυτελών ξενοδοχείων.

H Luxury Retreats ιδρύθηκε το 1999 και μέχρι σήμερα έχει πάρει 16 εκατ, δολ. χρηματοδότηση από την iNovia Capital, με τη πρόσφατη χρηματοδότηση να είναι 11 εκατ. δολ. το 2015.
Η Luxury Retreats έχει στο δίκτυό της πάνω από 3.000 πολυτελείς κατοικίες σε 100 δημοφιλείς προορισμούς με τη συμφωνία να ήταν της τάξης των 300 εκατ. δολ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει η AirBnB μέχρι σήμερα.

Η AirBnB μόλις πρόσφατα παρουσίασε κέρδη ενώ έχει στη τράπεζα περίπου 3 δισ. μετρητά από την τελευταία χρηματοδότηση.

Προς το παρόν η εταιρεία θα μείνει αυτόνομη αλλά είναι θέμα χρόνου να ενσωματωθούν τα καταλύματα στην πλατφόρμα της AirBnB τα οποία περιλαμβάνουν ήδη αρκετές πολυτελείς κατοικίες και κάστρα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τον Απρίλιο του 2016 ένας ανταγωνιστής της Luxury Retreats, η Onefinestayεξαγοράστηκε έναντι 168 εκατ. δολ. από τον μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο AccorHotels.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις