Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Facebook μπαίνει (και) στα λιμέρια του LinkedIn

Με την δύναμη και τα μετρητά που έχει στη τράπεζα το Facebook είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος για μικρές και μεγάλες εταιρείες συναφών τομέων και αντικειμένων. Μετά τις αγοραπωλησίες ιδιωτών μπαίνει και στον μεγάλο και επικερδή χώρο της αναζήτησης εργασίας.

Όπως αναφέρει το Facebook, το 40% των μικρών επιχειρήσεων δυσκολεύεται να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους, ενώ πάνω από 1 δισεκατομμύριο κόσμος κάθε μήνα επισκέπτεται τις σελίδες των επιχειρήσεων στο Facebook.

Ξεκινώντας αρχικά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά θα εμφανιστεί η επιλογή Jobs στο διαχειριστικό των σελίδων των επιχειρήσεων όπου θα μπορούν να αναρτούν τις αγγελίες τους για εύρεση προσωπικού.

Φυσικά θα προσφέρονται και λειτουργίες διαχείρισης βιογραφικών, αιτήσεων και επικοινωνίας η οποία θα μπορεί να γίνει μέσω Messenger ή κινητών τηλεφώνων από ένα σημείο.

Οι ενδιαφερόμενοι για εργασία θα έχουν πρόσβαση στις θέσεις εργασίας από την ειδική σελίδα , ενώ θα εμφανίζονται επιλεγμένες αγγελίες ανάλογα τις προτιμήσεις τους στην Αρχική σελίδα, στον Messenger και αλλού.

Μόλις επιλέξει ο ενδιαφερόμενος μια θέση εργασίας, και αποφασίσει να στείλει βιογραφικό, η φόρμα που θα εμφανιστεί θα περιέχει προ-συμπληρωμένα στοιχεία από το προφίλ του χρήστη στο Facebook ενώ θα προσφέρεται η δυνατότητα εμπλουτισμού των πληροφοριών αλλά και αποστολή βιογραφικού σε άλλο φορμά.

Το LinkedIn και άλλες υπηρεσίες ανάρτησης αγγελιών είναι αυτή τη στιγμή οι μεγάλοι παίκτες στο χώρο αλλά όπως και να το κάνουμε τα 150 εκατ. χρήστες του LinkedIn δεν μπορούν να συγκριθούν με τα δισ. του Facebook. Από τη άλλη το LinkedIn και οι άλλες υπηρεσίες προσφέρουν καλύτερη ειδίκευση με στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις