Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι διάσημες μουσικές εφαρμογές της Αφρικής

Η μουσική βιομηχανία της Αφρικής είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δραστήρια. Σύμφωνα με το CNBC, τα τελευταία χρόνια, παράγει περίπου 550 άλμπουμ ετησίως και η αξία των πωλήσεων το 2016 θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια.

Υπάρχουν έτσι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί κυρίως από startup, όπως:
Spinlet: Συχνά αναφέρεται ως iTunes της Αφρικής και επιτρέπει το downloading και streaming αρχείων της αφρικανικής μουσικής. Έχει 650.000 συνδρομητές, αλλά βάζει στόχο τους 50 εκατ. ως το 2016, με μηνιαία συνδρομή μόλις 6 δολ.

Waabeh: Εστιάζει στους τοπικούς καλλιτέχνες της Κένυα, λαμβάνοντας ως αντίτιμο το 30% των δικαιωμάτων τους. Έχει, κατά μέσο όρο, 10.000 downloads από την αρχή της φετινής χρονιάς και 330.000 streams.

Waabeh: Θεωρείται μία από τις 40 κορυφαίες startup επιχειρήσεις στην Αφρική και ιδρύθηκε το 2011 στο Καμερούν. Επιτρέπει το streaming τραγουδιών χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο internet, αφού δουλεύει μέσω SMS.

Grumi: Παρουσιάστηκε στη Νιγηρία την περασμένη χρονιά και κυρίως στοχεύει να «αντικαταστήσει» τα social media στο χώρο της μουσικής, αφού δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητούν και να βρίσκουν τραγούδια και να συζητάνε γι’ αυτά ή να ακούνε το online radio του Grumi.

iROKING: Δημιουργήθηκε από τη νιγηριανή μουσική βιομηχανία και προσφέρει on-demand streaming και playlists ή online radio υπηρεσίες. Έχει λάβει χρηματοδότηση 8 εκατ. δολ. από ιδιώτες επενδυτές και στόχο έχει την ανάπτυξη της τοπικής μουσικής.

BIGxGh: Έρχεται από τη Γκάνα, αν και προωθεί και καλλιτέχνες από τη Νιγηρία, δημιουργώντας κοινότητες που μοιράζονται μουσική, events και ειδήσεις ή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν playlists και σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Orin: Μοιάζει με το Spotify της Αφρικής, προσφέροντας on-demand μουσικές υπηρεσίες για smartphones έναντι 3 δολ. το μήνα. Έχει τη «βάση» της στη Νιγηρία και επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν απεριόριστα τραγούδια. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμη μόνο σε πλατφόρμα iOS.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις