Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ClearBank: Tο πρώτο μεγάλο Disrupt στο FinTech;

Μέχρι στιγμής στο FinTech έχουμε πληρωμές, λιανική τραπεζική, μεταφορές χρημάτων, P2P κ.α. υπηρεσίες που αλλάζουν προς το καλύτερο τον παραδοσιακό τραπεζικό τομέα.

Η ClearBank όμως μπαίνει σε ένα πραγματικό οχυρό, αυτό της εκκαθάρισης συναλλαγών μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω της.

Στη Μ. Βρετανία υπάρχουν τέσσερις τράπεζες εκκαθάρισης συναλλαγών απο τις Barclays, HSBC, Lloyds και RBS οι οποίες συνεργάζονται με τα βασικά σχήματα πληρωμών για να φροντίζουν ότι κάθε είδος συναλλαγής – πληρωμής και μεταφοράς χρημάτων: μέσω τραπεζικών λογαριασμών, μέσω καρτών, ATM, απο φορητές συσκευές κ.α. πραγματοποιείται σωστά φτάνοντας απο το ένα σημείο στο άλλο.

Η ClearBank είναι η πρώτη FinTech τράπεζα του είδους, προσφέρει πρόσβαση στο παραπάνω δίκτυο εκκαθαρίσεων συναλλαγών με ένα εξελιγμένο τεχνολογικά τρόπο στο Cloud του Microsoft Azure, και με όλα τα απαραίτητα API φυσικά, ξεπερνώντας τα όποια τεχνολογικά εμπόδια, ανελαστικότητες και υψηλά κόστη του υπάρχοντος συστήματος το οποίο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο απο Startups και άλλες εταιρείες που επιθυμούν να μπουν στον κόσμο του FinTech προσφέροντας νέες και καινοτομικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της ClearBank μπορούν να εξοικονομηθούν 2 με 3 δισ. λίρες κάθε χρόνο σε κόστη και προμήθειες κάνοντας χρήση των υπηρεσιών της.

H ClearBank ετοιμαζόταν κάτω απο τα ραντάρ εδώ και τρία χρόνια, είναι μέλος του  δικτύου Swift, έχει πάρει την άδεια λειτουργίας των ρυθμιστικών αρχών της Μ. Βρετανίας PRA και FCA και φυσικά της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η πρώτη νέα τράπεζα εκκαθαρίσεων συναλλαγών στη Μ. Βρετανία εδώ και δεκαετίες έχει CEO τον Nick Odgen, ιδρυτή της WorldPay, έχει εξασφαλίσει 25 εκατ. χρηματοδότηση και βρίσκεται σε φάση εντατικών δοκιμών των υπηρεσιών της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις