Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Lloyd’s μεταφέρει την ευρωπαϊκή έδρα της στις Βρυξέλλες

Η μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία μια μέρα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την έδρα της, η οποία αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Βρυξέλλες.

Στην λίστα των υποψηφίων πόλεων ήταν και το Λουξεμβούργο αλλά τελικά επιλέχθηκε η πρωτεύουσα του Βελγίου. Η CEO της Lloyds, Inga Beale, ανέφερε ότι το 11% των πελατών της εταιρείας προέρχεται από την Ε.Ε. και η κίνηση αυτή έγινε για να υποστηρίζει πιο αποδοτικά τους συγκεκριμένους πελάτες της ειδικά όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει οριστικά.

Αρχικά τα γραφεία της Lloyd’s στις Βρυξέλλες θα έχουν ένα σχετικά μικρό αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι θα αναλάβουν το μισό ευρωπαϊκό πελατολόγιο της, με την υποστήριξη του υπόλοιπου να εξακολουθεί να γίνεται από το Λονδίνο.

Η Beale επίσης επεσήμανε ότι η αγγλική κυβέρνηση και η Ε.Ε. θα πρέπει να διαπραγματευτούν μια συμφωνία αποχώρησης η οποία θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν απρόσκοπτα στο μέλλον μια και αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για το City όσο και για την Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις