Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple έχει “μεγάλα σχέδια” για τους Mac, αλλά μάλλον είναι αργά

Πρόσφατα η Apple κάλεσε επιλεγμένους δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία της για να τους ενημερώσει για το μέλλον των Mac, οι οποίοι απο το 2003 και μετά μειώνουν συνεχώς την συμμετοχή τους στα έσοδα της Apple.

Στην συνάντηση ήταν παρόν και ο Phil Schiller, SVP Marketing της Apple, ο οποίος ανέφερε ότι η Apple έχει μεγάλα σχέδια για τους Mac και ειδικά για τους iMac ενώ σκοπεύει να ανασχεδιάσει εντελώς τους Mac Pro.

Οι Macbook τα πάνε καλύτερα αλλά και πάλι η τελευταία αναβάθμιση δεν ήταν και απο τις πιο εντυπωσιακές, ενώ το να παραδέχεται η Apple οτι κάποια απο τα προϊόντα της θέλουν βελτίωση ή αλλαγές δεν είναι κάτι το σύνηθες.

mac sales _

Στο σχετικό γράφημα βλέπουμε ότι το 2000 οι Mac αντιπροσώπευαν το 86% των εσόδων της Apple και απο το 2005 και μετά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Apple δεν είναι εταιρεία υπολογιστών, όσο και αυτό να πονάει τους πιο φανατικούς χρήστες Mac. Το 2016 μόνο το 11% των εσόδων της προέρχονται απο τους Mac.

H Apple είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα, με εκατοντάδες δισ. δολ. στη τράπεζα, και αυτό οφείλεται στο iPhone. Η Apple πουλά με πολύ υψηλά περιθώρεια κέρδους το iPhone και το κοινό, καλώς ή κακώς, ανταποκρίνεται θετικά ακόμα σε αυτή την τιμολογιακή πολιτική της Apple.

Πρόσφατα βγήκαν στο φως πληροφορίες ότι η Apple έχει παραγγείλει 70 εκατ. οθόνες OLED απο την Samsung για το iPhone 8 και αναλυτές προβλέπουν ότι θα πουληθούν γύρω στα 50 εκατ. συσκευές το πρώτο χρόνο. Αν κάνουμε τη πράξη με ενα μέσο κόστος συσκευής τα 1.000 δολ. θα καταλάβουμε αμέσως οτι οι Mac είναι ενα πάρεργο για την Apple.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις