Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Hong Kong παρουσίασε μια πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών Blockchain

Η χρηματοπιστωτική αρχή του Hong Kong σε συνεργασία με την Deloitte και πέντε μεγάλες τράπεζες ανακοίνωσε την έναρξη μιας πλατφόρμας εμπορικών και χρηματοοικονομικών διατραπεζικών συναλλαγών η οποία βασίζεται στο Blockchain.

Η πλατφόρμα είχε κάνει τη πρώτη της εμφάνιση μερικές μέρες πρωτύτερα, απο τις τράπεζες  HSBC, Bank of China, Bank of East Asia, Hang Seng Bank και Standard Chartered, και υποστηρίζει συναλλαγές για ασφάλειες, δάνεια, εγγυητικές επιστολές, factoring και πιστώσεις εξαγωγών.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των πέντε τραπεζών η νέα πλατφόρμα θα αυξήσει την ταχύτητα διεκπαιρεώσης των παραπάνω συναλλαγών, την διαφάνειά τους αλλά και την ασφάλεια μειώνοντας σημαντικά τις πιθανές απάτες.

Μέχρι σήμερα οι παραπάνω συναλλαγές γίνονται χειροκίνητα μέσω ειδικού προσωπικού λόγω της πολυπλοκότητάς τους και πλέον θα πραγματοποιούνται αυτόματα μέσω της τεχνολογίας Blockchain η οποία πιστοποιεί άμεσα κάθε συναλλαγή με υψηλότατο βαθμό εξασφάλισης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός της κρατικής χρηματοπιστωτικής αρχής με τη κίνηση αυτή να δίνει το έναυσμα ανάπτυξης του οικοσυστήματος FinTech του Hong Kong.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις