Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ανερχόμενη πολιτεία των ΗΠΑ στο χώρο του FinTech

Εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς τις δύο πρώτες πολιτείες στις ΗΠΑ οι οποίες είναι και παγκόσμια κέντρα FinTech, την Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη. Η τρίτη είναι η Τζόρτζια με την Ατλάντα.

Η Ατλάντα έχει μεγάλη παράδοση στον χρηματοοικονομικό τομέα μια και από το 1995 οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται εκεί έχουν παράγει πλούτο 83 δισ. δολ στους μετόχους τους με τον ετήσιο τζίρο να φτάνει τα 34 δισ. δολ.

Στο λεγόμενο Transaction Alley πραγματοποιείται το 70% των πληρωμών των Η.Π.Α. από δεκάδες εταιρείες, οπότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι και οι υποδομές IT στην συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένες αλλά και η «βιομηχανία» του Software, «βασικά συστατικά» όλα του FinTech.

Οι τομείς που ασχολούνται οι εταιρείες είναι φυσικά οι ηλεκτρονικές πληρωμές, οι εμπορικές πληρωμές, λιανική τραπεζική, ανάλυση δεδομένων, χρηματοπιστωτικές αγορές, επεξεργασία πληρωμών και POS.

Βέβαια, έκτος από τις περίπου 1.300 εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Ατλάντα, και συγκεκριμένα στο Foulton County, 50 έχουν έρθει από την Ευρώπη και ειδικά το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ευρύτερη περιοχή φιλοξενεί επίσης 9 εταιρείες της λίστας Fortune 500, πολλές κινηματογραφικές παραγωγές και ένα μεγάλο κέντρο Logistics με ένα μεγάλο κέντρο της Samsung.

Φυσικά προσφέρονται αρκετά κίνητρα σε επίπεδο πολιτείας και φορολογικά για τις Startups που θα εγκατασταθούν στη περιοχή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις