Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Klarna παίρνει τραπεζική άδεια στη Σουηδία και την ΕΕ

H Klarna είναι το PayPal της Σκανδιναβίας και από το 2005 που ιδρύθηκε έχει πάνω από 60 εκατ. χρήστες στην περιοχή με το 40% των ηλεκτρονικών συναλλαγών που γίνονται στη Σουηδία να γίνονται μέσω της Klarna.

Φυσικά πρόκειται για άλλον έναν Σουηδικό μονόκερο με την αξία του να αγγίζει τα 2 δισ. δολ. και μόλις ανακοίνωσε ότι απέκτησε πλήρη τραπεζική άδεια από την σουηδική χρηματοπιστωτική αρχή.

70.000 έμποροι και επαγγελματίες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της στην Σκανδιναβία αλλά και στη Γερμανία και με τ ην άδεια που απέκτησε έγινε αυτόματα μια μεγάλη τράπεζα στην Ε.Ε. η οποία ξεκίνησε από μια FinTech Startup.

Με την νεοαποκτηθείσα άδεια η Klarna θα επεκταθεί στην Ε.Ε. προσφέροντας λογαριασμούς μισθοδοσίας και κάρτες ενώ στα σχέδιά της είναι η επέκταση στις Η.Π.Α. Η εταιρεία είχε έσοδα 370 εκατ. ευρώ το 2016 και πλέον είναι κερδοφόρα.

Όπως αναφέρει ο CEO της Klarna, Sebastian Siemiatkowski, στην λιανική αγορά, κανονική και ηλεκτρονική, και ειδικά στους μεγάλους και παγκόσμιους παίκτες, υπάρχει η ανάγκη για εξατομικευμένα προϊόντα στις ψηφιακές πληρωμές τα οποία θα πρέπει να προσφέρονται σε παγκόσμιο επίπεδο και σε μεγάλη κλίμακα. Αυτά, μόνο εταιρείες FinTech μπορούν να το καταφέρουν, με τις τράπεζες να είναι εξαιρετικά δυσκίνητες με “παλιά” τεχνολογία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις