Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

O Γάλλος πρόεδρος Μακρόν θέλει να κάνει τη Γαλλία “Unicorn Nation”

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Viva Technology στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ανέπτυξε τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της τεχνολογικής και επιχειρηματικής καινοτομίας στη Γαλλία μέσω των Startups, με απώτερο στόχο να γίνει η Γαλλία μια χώρα «μονόκερων».

Το πρώτο και πιο σημαντικό μέτρο που τέθηκε άμεσα σε ισχύ είναι η «Tech Visa» η οποία είναι διαθέσιμη σε ιδρυτές νέων επιχειρήσεων, για τα στελέχη αλλά και για τους επενδυτές έτσι ώστε να προσελκύσει η Γαλλία νέα ταλέντα. Επίσης στόχος θα είναι η «ελάφρυνση» του κανονιστικού πλαισίου έτσι ώστε να γίνει η Γαλλία «έθνος μονόκερων».

Όπως ανέφερε στην ομιλία του στην εκδήλωση, οι Γάλλοι φεύγουν από τη χώρα γιατί το περιβάλλον ανάπτυξης τους δεν είναι ελκυστικό και για αυτό το λόγο θα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο καθοδήγησης, εκπαίδευσης αλλά και χρηματοδότησης.

Μια άλλη πρόταση που θα καταθέσει ο Μακρόν είναι η δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Ταμείου το οποίο θα υποστηρίζει τις Startups καθώς αναπτύσσονται ενώ στάθηκε και στην ενιαία ψηφιακή αγορά, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για ενιαίες εταιρικές πολιτικές σε διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες, με την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας να ανήκει σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Επίσης, ανακοίνωσε τη διάθεση 10 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση Startups μέσω ειδικού επενδυτικού ταμείου, μια προεκλογική του δέσμευση.

Ο πρόεδρος Μακρόν για ακόμη μια αφορά απευθύνθηκε στο κοινό της μεγάλης εκδήλωσης Viva Tech στα αγγλικά κατά το κλείσιμό του για να κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο τον στόχο που έχει βάλει προς το παγκόσμιο κοινό: «Θέλω να εξασφαλίσω ότι θα δημιουργήσουμε το πιο ελκυστικό και δημιουργικό περιβάλλον, με το κράτος και η κυβέρνηση να ενεργεί και να σκέφτεται σαν Startup και όχι περιοριστικά. Η επιχειρηματικότητα είναι η νέα Γαλλία», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις