Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Startup e-υγείας Thriva “σήκωσε” 1,5 εκατ. λίρες!

Το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου βρετανικών λιρών κατάφερε να αντλήσει σε seed χρηματοδότηση η Thriva, μια Startup που δραστηριοποιείται στην εν γένει αγορά της ψηφιακής υγείας.

Στην σχετική διαδικασία έλαβαν μέρος οι Alex Chesterman, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zoopla, Taavet Hinrikus, CEO και ιδρυτής του TransferWise, καθώς επίσης τα Venture FundsQ: Seedcamp, 500 Startups και London Co-Investment Fund (LCIF).

Η Thriva αναμένεται να αξιοποιήσει τα κεφάλαια που συγκέντρωσε προκειμένου να επεκτείνει την προϊοντική της γκάμα τόσο σε πλήθος όσο και σε βάθος. Μάλιστα, καθώς η εταιρεία θα ενισχύει σταδιακά το σύνολο των δεδομένων που διαθέτει, τα οποία με τη σειρά τους θα τους επιτρέπουν να βελτιώνουν τις δυνατότητες machine learning, παρέχοντας περισσότερο αξιοποιήσιμα insights και πιο ακριβείς προβλέψεις.

Η Thriva επιχειρεί να φέρει το μέλλον πιο κοντά, καθώς με ένα απλό τεστ αιματοκρίτου που μπορεί να γίνει ακόμη και στο σπίτι λαμβάνοντας τα σχετικά αποτελέσματα για μια σειρά από βιοδείκτες εντός 48 ωρών και μια εξειδικευμένη οθόνη για την παρακολούθηση των αλλαγών στην υγεία με την πάροδο του χρόνου, βοηθά τους ανθρώπους να ελέγχουν την υγεία τους.

Thriva_Hamish Grierson_702x336

Όπως ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thriva, Hamish Grierson: “Σε μια πενταετία από σήμερα θα κοιτάζουμε πίσω και δεν θα πιστεύουμε πόσο αστείο φαινόταν ότι πόσο λίγοι άνθρωποι ήξεραν τι συνέβαινε πραγματικά στο σώμα τους. Εμείς στην Thriva παρακινούμαστε από μια – σχετικά – απλή παραδοχή: Ότι ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος αν περισσότεροι άνθρωποι γνώριζαν το ίδιο το σώμα τους. Το αίμα μπορεί να ‘πει’ μια εκπληκτική ιστορία για την υγεία κάθε ενός ξεχωριστά. Η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η κατανόηση και η παρακολούθηση της βιοχημείας σας γίνεται τόσο φυσιολογική όσο η μέτρηση των βημάτων σας ή το να ανεβαίνετε στην ζυγαριά”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις