Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber έχασε τη μεγάλη αγορά του Λονδίνου

Η αρχή μεταφορών της πόλης του Λονδίνου (TfL) ανακοίνωσε σήμερα, μια εβδομάδα πριν λήξει η προσωρινή τετράμηνη άδεια λειτουργίας που είχε χορηγήσει στην Uber, ότι δεν θα την ανανεώσει επιφέροντας ένα μεγάλο πλήγμα στην εταιρεία.

Το Λονδίνο είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Uber με 40.000 οδηγούς και πάνω από 3 εκατ. χρήστες. Η παρακάτω ανακοίνωση έγινε μερικές ώρες πριν μέσω Twitter από την TfL:

Η Uber έχει 21 ημέρες μετά τη λήξη της υπάρχουσας άδειας στις 30 Σεπτεμβρίου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτή.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι λόγοι για τη μη χορήγηση της άδειας αφορούν την έλλειψη εταιρικής υπευθυνότητας από πλευράς Uber σε σχέση με διάφορα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια και την πολιτική απέναντι στους οδηγούς της αλλά και τις αρχές της πόλης.

Ενδεικτικά αναφέρεται η πολιτική της Uber στο να αναφέρει στις αρχές παράνομες ενέργειες αλλά και η χρήση του λογισμικού Greyball, το οποίο απέκλειε από πελάτες συγκεκριμένες ομάδες που υποτίθεται παραβίαζαν τους όρους χρήσης της υπηρεσίας αλλά και αξιωματούχους και υπαλλήλους των ρυθμιστικών αρχών που πραγματοποιούν ελέγχους

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου επίσης χαιρέτισε την απόφαση αυτή η οποία είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν στην ρυθμιστική αρχή μεταφορών από τους οδηγούς των μαύρων ταξί του Λονδίνου αλλά και από πολιτικούς σύμφωνα με άρθρο του Business Insider.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι οδηγοί των «black cab» συνεργάζονται με την Hailo, την οποία έχει εξαγοράσει η MyTaxi

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις