Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδιωτικές εταιρείες “ρίχνουν” 2,5 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των big data

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ευρωπαϊκός κλάδος δεδομένων ανακοίνωσαν ότι δεσμεύτηκαν να επενδύσουν 2,5 δισ. ευρώ σε μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου των δεδομένων και την προώθηση της Ευρώπης στην πρώτη θέση της παγκόσμιας σκηνής στον τομέα αυτό.

Υπογράφτηκε ένα μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με τη σύσταση της ΣΔΙΤ για τα μαζικά δεδομένα, από την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Νέιλι Κρους και τον πρόεδρο της Big Data Value Association Jan Sundelin, ο οποίος εκπροσωπεί εταιρείες όπως οι ATOS, Nokia Solutions and Networks, Orange, SAP, SIEMENS, και ερευνητικά ιδρύματα όπως το Fraunhofer και το German Research Centre for Artificial Intelligence.

Η ΕΕ έχει προβλέψει επενδύσεις πάνω από 500 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2016-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ορίζοντας 2020”, οι οποίες αναμένεται ότι θα τετραπλασιαστούν τουλάχιστον από τους ιδιώτες εταίρους (2 δισ. ευρώ).

Η ΣΔΙΤ θα στηρίξει την ευρωπαϊκή κοινότητα μαζικών δεδομένων και θα συμβάλει στη θεμελίωση μιας ακμάζουσας, βασιζόμενης στα δεδομένα, οικονομίας. Η ΣΔΙΤ θα στηρίζει επίσης “Χώρους καινοτομίας” οι οποίοι θα παρέχουν ασφαλές περιβάλλον για δοκιμές με ιδιωτικά και ανοικτά δεδομένα. Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν επίσης ως φυτώρια επιχειρήσεων και κέντρα ανάπτυξης δεξιοτήτων και βέλτιστων πρακτικών.

Η ΣΔΙΤ, που πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2015, είναι ένα από τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής και του σχεδίου δράσης που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε πρόσφατα σε εφαρμογή, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη μιας βασιζόμενης στα δεδομένα ευρωπαϊκής οικονομίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις