Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EkinisiLAB: Εγκαινιάστηκε η μονάδα προώθησης καινοτόμου επιχειρηματικότητας του Δ. Αθηναίων και του ΣΕΒ

Η δομή στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας EkinisiLAB που λειτουργεί για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων ο ΣΕΒ, εγκαινιάστηκε σήμερα, Δευτέρα, 13.10.2014.

Στη δομή φιλοξενούνται 21 δυναμικές επιχειρηματικές ομάδες που που δραστηριοποιούνται σε τομείς της οικονομίας, όπως αγροδιατροφή, επιστήμες υγείας και τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, νέα υλικά, λιανεμπόριο, τουριστικές εφαρμογές, κ.α.

Το EkinisiLAB είναι ένα οργανωμένο περιβάλλον εκκόλαψης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και υποστηρίζει έμπρακτα τους νέους επιστήμονες, βοηθώντας τους να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο. Στόχος του ΣΕΒ είναι μέσω της δομής EkinisiLAB, να υποστηρίξει 60 επιχειρηματικά σχέδια με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εξωστρέφειας και υψηλής τεχνολογίας μέχρι το τέλος του 2015. Ο ΣΕΒ λειτουργεί από το 2013, άλλες 3 δομές στήριξης της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας (Αθήνα, Βόλο, Κρήτη), όπου έχει ήδη υποστηρίξει 59 επιχειρηματικά σχέδια.

Η δράση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της ΕΑΤΑ και του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα».

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά όλες τις επιχειρηματικές ομάδες που φιλοξενούνται στο EkinisiLAB. «Θα εντείνουμε την προσπάθεια που για πρώτη φορά αναλαμβάνει ο δήμος της Αθήνας, σε διαρκή και ανοιχτή συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους παραγωγικούς φορείς ώστε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία. Προχωρούμε στο σχεδιασμό πρωτοβουλιών και δυναμικών παρεμβάσεων, λαμβάνοντας κάθε φορά υπόψη τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις.», δήλωσε.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, αλλά να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά να σκέπτεται επιχειρηματικά, να κτίζει στρατηγική, να λαμβάνει αποφάσεις και ρίσκα, να χτίζει συνεργασίες. Ελπίζουμε το εγχείρημά μας να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει και άλλους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν έμπρακτη ώθηση στην επιχειρηματικότητα.», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων, η διοίκηση του ΣΕΒ επανέλαβε την πρότασή της για την προώθηση μιας δημιουργικής δέσμης ρυθμίσεων για τη «νέα καινοτόμο επιχείρηση», που περιλαμβάνει ειδική φορολογική μεταχείριση για την πρώτη πενταετία λειτουργίας (μειωμένη φορολογία επί των κερδών, μειωμένος ΦΠΑ μέχρι κάποια κλίμακα δραστηριότητας), καθώς και ειδική ασφαλιστική μεταχείριση για τα πρώτα έτη λειτουργίας (αναλογικές με τον κύκλο εργασιών, εισφορές).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις