Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πόλεμο” στο AirBnb κηρύσσει ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης

Μπορεί λίγες ημέρες νωρίτερα το AirBnb να έγινε νόμιμο να λειτουργήσει μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης φαίνεται πως είναι έτοιμος να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον του.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, o Eric T. Schneiderman σε πόρισμά του, με βάση στοιχεία των τελευταίων τεσσάρων χρόνων που παραδόθηκαν από την εταιρεία μετά από δικαστική διαταγή, καταλήγει ότι σχεδόν το 72% όλων των ενοικιάσεων μέσω Airbnb στην πόλη είναι παράνομες, καθώς παραβιάζουν τους νόμους για τη χρήση γης, τους φορολογικούς νόμους, τους κανονισμούς ασφαλείας και άλλους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των προσφερόμενων καταλυμάτων και περισσότερο από το ένα τρίτο του τζίρου δημιουργείται από εμπορικές εταιρείες, παρά από ιδιώτες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία για επιπλέον εισόδημα, οι οποίες έχουν βρει αυτόν τον τρόπο για να δημιουργούν παράνομα hostels. Το 6% των ενοικιαστών (οι οποίοι είναι εταιρείες μεγάλης κλίμακας) διατηρούν από 3 έως και 272 καταλύματα και δημιούργησαν το 37% του τζίρου, δηλαδή 168 εκατ. δολ., αναφέρει το πόρισμα.

Εκπρόσωπος του Airbnb, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν διαφώνησε με το μέγεθος των αριθμών αυτών, ωστόσο δήλωσε ότι πρέπει να μπουν κανόνες που σταματούν όσους δρουν παράνομα και προστατεύουν όσους θέλουν απλώς να μοιραστούν το σπίτι τους.

Από την πλευρά του, ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι οι αρχές θα ξεκινήσουν ήδη ενέργειες για να κλείσουν όσους λειτουργούν παράνομα ξενοδοχεία μέσω του Airbnb, αποφεύγοντας όμως να χαρακτηρίσει παράνομες όλες τις ενοικιάσεις μέσω της υπηρεσίας, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η εφημερίδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις