Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετά το Facebook και η Google θα απογορέψει διαφημίσεις σχετικά με τα κρυπτονομίσματα

Προφανώς τα κρυπτονομίσματα εξελίσσονται σε μείζονα απειλή για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αν κρίνουμε από τις κινήσεις των Facebook και Google σχετικά με την απαγόρευση των σχετικών διαφημίσεων στα δίκτυά τους.

Βέβαια με τον υψηλότατο πληθωρισμό στα κρυπτονομίσματα και τη προσέλκυση άσχετου, με το αντικείμενο, κοινού που σε ρόλο χρυσοθήρα, δανείζεται από πιστωτικές κάρτες για να αγοράσει Bitcoin, δημιουργείται ο λεγόμενος συστημικός κίνδυνος να μην μπορούν να αποπληρωθούν αυτά τα χρέη με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με το πρόβλημα των fake news και των εικονικών και “κακών” διαφημίσεων στο Facebook και την Google να είναι έντονο, μετά το Facebook και η Google ανακοίνωσε την απαγόρευση διαφημίσεων σχετικά με κρυπτονομίσματα, ICOs, Wallets και συναφή προϊόντα, αλλά και Forex, από τον ερχόμενο Ιούνιο σύμφωνα με την πρόσφατη αλλαγή στους όρους χρήσης της διαφημιστικής υπηρεσία της Google.

Τέλος, η Google ανακοίνωσε ότι το 2017 απέσυρε 3,2 δισ. κακόβουλων διαφημίσεων, απέκλεισε 320 χιλ. εκδότες, 90 χιλ. δικτυακούς τόπους και 700 χιλ. εφαρμογές Android. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης η Google το 2016 απέσυρε 1,7 δισ. διαφημίσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις