Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AeroMobil 3.0: Δείτε την νέα έκδοση του ιπτάμενου αυτοκινήτου (video)

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Pioneers Festival 2014 έκανε σήμερα Τετάρτη η νέα έκδοση του AeroMobil, του ιπτάμενου αυτοκινήτου που οραματίστηκε το 1990 ο Στέφαν Κλάιν και χρηματοδοτεί ο Γιουράι Βατσούλικ. Το Pioneers είναι ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό συνέδριο για τεχνολογικά επιτεύγματα επόμενης γενιάς που διοργανώνεται στην Βιέννη της Αυστρίας και που παρακολουθεί το Startupper.gr.

Το νέο πρωτότυπο του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί σχεδιαστικά, έχει μήκος έξι μέτρα, είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και ανθρακονήματα και μπορεί να μετά για 875 χιλιόμετρα. Στον δρόμο μπορεί να πιάνει μέχρι και τα 200 χλμ./ώρα. Το βάρος του ανέρχεται σε 450 κιλά και μπορεί να φιλοξενήσει δύο ανθρώπους και λίγες αποσκευές. Η έκταση των φτερών του φθάνει στα 8,2 μέτρα, ενώ πιάνει τα 130 χλμ./ώρα σε 200 μέτρα πορείας.

Η εταιρεία στοχεύει στο να έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις του νέου μοντέλου της το 2016 ή 2017, καθώς θεωρεί ότι είναι η πιο σταθερή εκδοχή του. Η εστίασή της θα είναι υπό ανάπτυξη οικονομίες, όπως η Κίνα, η Αφρική και η Μέση Ανατολή, στις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει την έλλειψη υποδομών σε οδικά δίκτυα με την ταυτόχρονη ύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών αεροδρομίων.

Επίσης, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο θα επιδεικνύει τις πτητικές ικανότητες του νέου πρωτοτύπου, καθώς αυτές του 2.5 είχαν αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό, καθώς έδειχναν το όχημα να είναι ασταθές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πλάνα από το AeroMobil 3.0 το οποίο εκτίθεται στο Pioneers Festival 2014

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις