Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΚΕΕ: Εκδήλωση για τις έξυπνες πόλεις που χρησιμοποιούν δορυφορικά δεδομένα

Ο ΣΕΚΕΕ, σε συνεργασία με την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ) και την ΕΕΛ/ΛΑΚ, και με την υποστήριξη του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (InnovAthens), διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στο χώρο της Τεχνόπολης, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2 (Χάρτης).

Η εκδήλωση με τίτλο: “Bringing Space down to Earth – Smart Cities Services” ξεκινάει στις 10.00 και θα εστιάσει σε τρεις ενότητες εργασίας, ως ακολούθως:

Ενότητα 1
Παρουσίαση εφαρμογών που χρησιμοποιούν δορυφορικά δεδομένα για υπηρεσίες στους κατοίκους και τους φορείς της πόλης και αποτελεί μια προσπάθεια να ανοίξουμε τις δυνατότητες και τη γνώση που υπάρχει στις πόλεις μας, στους κατοίκους, στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές, αλλά και στους επισκέπτες τους. Θα παρουσιαστούν επιλεγμένες, βραβευμένες εφαρμογές, που επιτρέπουν ήδη σήμερα την ενεργό εμπλοκή του πολίτη στις λειτουργίες της πόλης.

Ενότητα 2
Παρουσίαση σε τεχνολογίες και πλατφόρμες συλλογής και επεξεργασίας των ανοιχτών δεδομένων της πόλης και ιδιαίτερα των πλέον καινοτόμων διεθνών προσπαθειών.

Θα παρουσιαστούν οι πλέον καινοτόμες περιπτώσεις πόλεων που αξιοποιούν τις τεχνολογίες του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of things) για την ανάπτυξη ευφυών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ενότητα 3
Μια προσπάθεια να ανοίξουμε τις δυνατότητες και τη γνώση που υπάρχει στις πόλεις μας, στους κατοίκους, στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές, αλλά και στους επισκέπτες τους.

Θα παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, η πρωτοβουλία της συνεργασίας “Έξυπνη Πόλη” μεταξύ των ΕΜΠ, ΣΕΚΕΕ, ΕΕΛ/ΛΑΚ και των 3 μεγαλύτερων Δήμων (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου Κρήτης), οι οποίοι θα παρουσιάσουν το όραμά τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών, άμεσα μέσω νέων καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρουν οι ίδιοι, καθώς και έμμεσα μέσω της προσφοράς μεγάλης ποικιλίας ανοιχτών δεδομένων.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις