Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nokia εξασφαλίζει δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για ανάπτυξη του 5G

Η Nokia έχει εξασφαλίσει δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας 5G, της επόμενης γενιάς κινητών επικοινωνιών, ικανή για ταχύτερες ταχύτητες, ευρύτερη κάλυψη και πιο σταθερές συνδέσεις.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, τα οποία βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, θα προσφέρουν ταχύτητες δεδομένων έως και 50 ή 100 φορές ταχύτερα από τα τρέχοντα δίκτυα 4G και θα χρησιμεύσουν ως κρίσιμη υποδομή για μια σειρά βιομηχανιών, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τηλε-παρουσίες ακριβείας, streaming video 4Κ κ.α.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν κινηθεί γρήγορα με το 5G. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕ Alexander Stubb.

Η τράπεζα είχε υπογράψει νωρίτερα φέτος συμφωνία δανείου ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ με τον ανταγωνιστή της Nokia, Ericsson, αλλά η ΕΤΕ σημείωσε ότι οι όροι των συμφωνιών ήταν διαφορετικοί.

Η Nokia ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα συμφωνία 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile, μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη συμφωνία 5G στον κόσμο.

Μέχρι το 2025, 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα έχουν πρόσβαση σε δίκτυα 5G – το ένα τρίτο στην Κίνα, σύμφωνα με την εμπορική ομάδα GSMA.

Την πρώτη εμπορική υλοποίηση του 5G αναμένεται να δούμε στους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις