Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γεγονός η πρώτη ψηφιακή ψηφοφορία σε Blockchain στην Ιαπωνία!

Σύμφωνα με τους Japan Times, στην πόλη Tsukuba, βόρεια του Τόκιο, έχει εισαχθεί ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας βασισμένο σε blockchain.

Το πανεπιστήμιο Tsukuba είναι ένα γνωστό κέντρο επιστημονικής έρευνας και δεν είναι τυχαίο ότι ήθελε να πειραματιστεί με αυτό το είδος συστήματος ψηφοφορίας.

Το σύστημα αναγνωρίζει τον ψηφοφόρο μέσω ειδικής κάρτας και μόλις συνδεθεί μπορεί να στείλει την ψήφο του χρησιμοποιώντας μια οθόνη.

Ο δήμαρχος της πόλης, Tatsuo Igarashi, μετά την ψηφοφορία με το νέο σύστημα, δήλωσε: «Είχα σκεφτεί ότι θα απαιτούσε πιο περίπλοκες διαδικασίες, αλλά διαπίστωσα ότι η χρήση του είναι εύκολη».

Αυτή ήταν η πρώτη ψηφιακή ψηφοφορία στην Ιαπωνία, που κατέστη δυνατή από το ιαπωνικό σύστημα πιστοποίησης My Number, ένα 12-ψήφιο αναγνωριστικό ασφαλείας, που προσφέρεται σε όλους τους κατοίκους της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, προέκυψαν ορισμένα προβλήματα. Το ένα είναι ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης σύνδεσης και δεν μπορούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, αλλά το δεύτερο και πιο σοβαρό είναι ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν όλοι οι ψήφοι είχαν πράγματι καταμετρηθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις