Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Εύρεση λύσης” το “μήνυμα” του φετινού συνεδρίου του Reload Greece

Το 5ο ετήσιο συνέδριο του Reload Greece έρχεται φέτος ανανεωμένο ως RG Connect 18 με στόχο την εξέλιξη όσο το δυνατόν περισσότερων Startup εταιρειών σε βιώσιμες επιχειρήσεις που θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, καθώς επίσης και δημιουργώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού.

Στο συνέδριο της φετινής χρονιάς Where challenges Meet Solvers θα συζητηθεί το πώς οι προκλήσεις που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση, μπορούν να ξεπεραστούν από άτομα, θεσμούς και ιδρύματα που έχουν υιοθετήσει μια στάση “εύρεσης λύσης”.

Το μονοήμερο συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στο Prince Philip House στις 6 Οκτωβρίου 2018 στο Λονδίνο, με στόχο τη συζήτηση και διερεύνηση του πώς το επιχειρηματικό πνεύμα μπορεί να διαμορφώσει μια ευρύτερη κουλτούρα για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων και βιώσιμων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στη χώρα, ώστε να αναπτυχθεί το εγχώριο ταλέντο και να λειτουργήσει ευεργετικά η κινητοποίηση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική οικονομία με την έλευση του EquiFund, μίας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) στην Ευρώπη.

Οι συνεδρίες θα καλύψουν τα τρία βασικά θέματα Connect, Learn and Inspire“, το RG Connect 18 θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα συνεδριών όπου θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων ομιλίες με βασικά σημαντικά μηνύματα, πρακτικά εργαστήρια, συζητήσεις σε πάνελ που θα δώσουν τροφή για σκέψη, καθώς και πολύτιμες ευκαιρίες για διαπροσωπική αλληλεπίδραση.

Η λίστα των ομιλητών ανανεώνεται διαρκώς και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τα εξής ονόματα:
Γιώργος Χουλιαράκης: Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Δ.Σ Council of Economic Advisors
Νίκος Μπονάτσος: Γεν. Διευθυντής, General Catalyst.
Μιχάλης Τσαμάζ: Πρόεδρος και CEO, OTE Group.
Δημήτρης Παπαστεργίου: Δήμαρχος Τρικάλων, Ελλάδα.
Χρήστος Σταμάτης: CEO, Stevia.
Μανώλης Μανασσάκης: Γεν. Διευθυντής, Uber Greece.
Χρύσανθος Χρυσάνθου: Partner, Kindred Capital.
Γιώργος Κυβερνήτης: Αντιπρόεδρος, Kyvernitis Travel.
Μαρίνα Σάττη: Καλλιτέχνης.
Renee Elliot: Ιδρύτρια, Planet Organic και Συν-ιδρύτρια, Beluga Bean.
James A. Robinson: Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Chicago και Συν-συγγραφέας του βιβλίου “Why Nations Fail”.
Ella Goldner: Συν- ιδρύτρια και Γεν. Διευθύντρια, Zinc.
Francisco Veloso: Πρύτανης, Imperial College Business School.
Maria Shiao: Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Συνολικά 9 κονδύλια ύψους 400 εκατ. ευρώ έχει καθοριστεί να διατεθούν σε ελληνικές start-ups μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, και στο RG Connect 18 η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο ποιες πολιτικές δράσεις, ακαδημαϊκή υποστήριξη και θεσμικά πλαίσια πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή ώστε να διασφαλιστεί το ότι αυτή η ευκαιρία που έχει δημιουργηθεί, θα αξιοποιηθεί στο έπακρον.

Ο Nick Jennet, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Reload Greece είπε: “Δεν θα μπορούσε το RG Connect 18 να πραγματοποιείται σε χρονικά καλύτερη περίοδο. Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη και για πρώτη φορά σημαντικά ποσά χρηματοδοτήσεων είναι διαθέσιμα για καινούργιες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μέσα από το EquiFund. Το συνέδριο της προηγούμενης χρονιάς ήταν εξαιρετικό. Με τη σειρά ομιλητών που έχει προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά, το RG Connect 18 υπόσχεται ότι θα είναι ακόμα καλύτερο”.

Η Έφη Κυρτάτα, Γενική Διευθύντρια του Reload Greece είπε: “Επί του πέμπτου έτους διοργάνωσής του, το συνέδριο RG Connect έχει εγκαθιδρυθεί ως η πιο κορυφαία σε δικτύωση και ανταλλαγής γνώσεων πλατφόρμα για τη νέα γενιά επιχειρηματιών στο Λονδίνο. Φέρνουμε κοντά διακεκριμένους ηγέτες και προσωπικότητες, από την Ελλάδα αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναδείξουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στους τομείς που όλοι ελπίζουμε να είναι το μέλλον της Ελλάδας ως ένας Ευρωπαϊκός κόμβος από νεοσύστατες επιχειρήσεις (Startups). Το RG Connect’18 είναι το μέρος όπου όλοι πρέπει να βρεθούμε καθώς συνδέει κορυφαίους διεθνείς επενδυτές, εκπροσώπους από μερικά από τα κορυφαία Ελληνικά Funds καθώς και φιλόδοξους επιχειρηματίες, όλους στον ίδιο χώρο”.

Από το 2012, το Reload Greece παρέχει μια νέα γενιά επιχειρηματιών με την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τα μέσα για τη δημιουργία επιχειρήσεων με κοινωνικό ή οικονομικό αντίκτυπο.

Ο ορισμός ενός μοντέλου επιχειρηματικότητας που εκμεταλλεύεται με επιτυχία τη δύναμη της διασποράς με κοινωνικό ή οικονομικό αντίκτυπο στις χώρες καταγωγής της. RG Connect1 8 λοιπόν, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου για να “Μάθετε, να Εμπνευστείτε και να Δικτυωθείτε” (Learn, Inspire, Connect).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις