Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Alibaba επενδύει σε τεχνητή νοημοσύνη και σκοπεύει να δημιουργήσει 100 εκατ. θέσεις εργασίας

Η κινεζική εταιρεία Alibaba, η μεγαλύτερη “υπεραγορά” ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο με συναλλαγές αξίας 248 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περισσότερο από το eBay και το Amazon), επενδύει σε τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Alibaba και άλλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Tencent και η Baidu, πρωτοπορούν και έχουν κάνει βήματα προς την ανάπτυξη και απόκτηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, οφείλεται στη κινεζική κυβέρνηση, καθώς παρουσίασε ένα σχέδιο μαμούθ ύψους 150 δισ. δολαρίων για το πώς η χώρα θα γίνει μέχρι το 2030 ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους τομείς.

Στην πραγματικότητα, η Alibaba επένδυσε σε επτά ερευνητικά εργαστήρια που θα επικεντρωθούν στην τεχνητή νοημοσύνη, τη μηχανική μάθηση, την ασφάλεια δικτύων, τη φυσική επεξεργασία γλώσσας και άλλα. Τα εργαστήρια αυτά θα αναλάβουν έργα σε τομείς όπως το διαδίκτυο των πραγμάτων, οι χρηματοοικονομικές τεχνολογίες, η κβαντική πληροφορική και η αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής μάθησης και της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας.

Ο γίγαντας του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει την εταιρείας να εκπληρώσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της να εξυπηρετήσει 2 δισεκατομμύρια πελάτες και να δημιουργήσει 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε 20 χρόνια.

Η Κίνα έχει πάψει εδώ και καιρό να  είναι ο φτωχός συγγενής της τεχνολογίας, δεν βρίσκεται πλέον σε θέση τεχνολογικής κατωτερότητας σε σχέση με τις ΗΠΑ. Αντίθετα, έχει εξελιχθεί σε γνήσιο ανταγωνιστή, που ίσως και θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις