Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ribbit Capital: Fund άντλησης κεφαλαίων ύψους 420 εκατ. δολαρίων

Η Ribbit Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που είναι γνωστή για τις επενδύσεις της στο FinTech και το blockchain, έχει ως στόχο να συγκεντρώσει 420 εκατομμύρια δολάρια για ένα νέο fund, σύμφωνα με πρόσφατη κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις Η.Π.Α.

Το fund αυτό θα είναι το πέμπτο εγχείρημα της Ribbit ενώ τα 420 εκατομμύρια δολάρια είναι μια “ονομαστική αύξηση” από τα 300 εκατομμύρια δολάρια που η εταιρεία προσέλκυσε πέρυσι.

Η επενδυτική εταιρεία Ιδρύθηκε το 2012, ενώ το χαρτοφυλάκιο της Ribbit έχει συμφωνίες με ηγέτες της αγοράς, όπως την Coinbase, την Robinhood και την Revolut. 

Η Coinbase, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει πλέον εξελιχθεί σε ηγέτιδα στις συναλλαγές και στις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ. Φέτος, η Coinbase επεκτείνει τις υπηρεσίες της, αφού ξεκίνησε το Coinbase Pro και την εξέλιξη του GDAX.

Η Robinhood άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες συναλλαγών για ψηφιακά νομίσματα τον Φεβρουάριο, έχοντας συγκεντρώσει 363 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης σειράς D και 110 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο σειράς C. Μετά από τους γύρους χρηματοδότησης, η Robinhood εκτιμήθηκε στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Απρίλιο, η Revolut , με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκέντρωσε 250 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης σειράς C με επικεφαλής την Ribbit Capital, μαζί με δύο άλλες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων τις DST Global και Index Ventures. Τα αντληθέντα χρήματα έδωσαν στην εταιρεία συνολική αποτίμηση αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις