Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H TUI εξαγοράζει την Ιταλική TravelTech Musement

H Musement με έδρα το Μιλάνο προσφέρει πρόσβαση και κρατήσεις σε τουριστικές εμπειρίες και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο και μόλις εξαγοράστηκε από τον μεγάλο tour operator TUI.

Ο όμιλος TUI διακινεί περί των 20 εκατ. τουριστών σε όλο τον κόσμο και προφανώς τα επιχειρηματικά πλάνα των δυο εταιρειών συγκλίνουν μια και η TUI και οι πελάτες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε τουριστικές εμπειρίες και αξιοθέατα κάτω από την ίδια πλατφόρμα.

Το ποσό της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκε, με το σύνολο της εταιρείας να παραμένει ως έχει και να λειτουργεί ως ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα στο πλαίσιο της TUI Destination Experiences, θυγατρική της TUI Group που δραστηριοποιείται στο τμήμα Tours & Activities σε διάφορες χώρες παγκοσμίως.

Η Musement διαθέτει ένα παγκόσμιο “χαρτοφυλάκιο” δεκάδων χιλιάδων δραστηριοτήτων σε 1.100 πόλεις σε όλο τον κόσμο – από εισιτήρια εισόδου για μουσεία, εκδηλώσεις και αξιοθέατα με ξεναγήσεις σε όλη τη διαδρομή μέχρι βαρκάδες και ποδηλασία. Διατίθεται σε 8 γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ολλανδικά.

H Musement έχει 130 υπαλλήλους στο Μιλάνο, τη Βαρκελώνη, το Ντουμπάι και τα τελευταία πέντε έτη έχει σηκώσει συνολικά €15 εκ. από τις P101, 360 Capital Partners, Micheli Associati και ιδιώτες επενδυτές. To 2017 μάλιστα είχε εξαγοράσει την Ολλανδική Triposo η οποία παράγει αυτοματοποιημένους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Στο χώρο της Musement υπάρχουν αρκετές ελληνικές Startups αλλά αυτό που κατάφερε η Ιταλική startup είναι η παγκόσμια επέκταση και το Scaleup σε μια αγορά αξίας 180 δισ. δολ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις