Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η RBS εγκαινιάζει την ψηφιακή τράπεζα Bó λόγω… Revolut

Η υπό κρατικό έλεγχο Royal Bank of Scotland (RBS) δήλωσε στο προσωπικό της ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αυτόνομη ψηφιακή τράπεζα για να ανταγωνιστεί τις ταχέως αναπτυσσόμενες FinTechs όπως η Monzo και η Revolut.

Η νέα τράπεζα θα ονομάζεται Bó και θα διευθύνεται από τον Mark Bailie, τον πρώην διευθυντή της RBS, σύμφωνα με αναφορά του Sky News που αναφέρει ανώνυμες πηγές.

Ο λόγος για τον οποίο καλείται η νέα υπηρεσία Bó είναι ασαφής, αν και μια πηγή δήλωσε ότι σημαίνει “για να ζεις” στα δανικά. Η Bó θα είναι προσβάσιμη μόνο σε κινητές συσκευές και πρόκειται να λανσαριστεί το επόμενο έτος.

Περίπου 100 στελέχη της RBS εργάζονται για το έργο, ενώ παράλληλα αποσκοπούν στη μετεγκατάσταση ενός εκατομμυρίου πελατών από τη θυγατρική της NatWest στη νέα τραπεζική πλατφόρμα. Η νέα τράπεζα έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί την τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα δεδομένα, για να βοηθήσει τους πελάτες της να διαχειριστούν τις οικονομικές τους υποθέσεις πιο αποτελεσματικά.

Η RBS δήλωσε: «Στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης της τράπεζας στην ψηφιακή τεχνολογία και στην καινοτομία, η [τράπεζα] εργάζεται για μια σειρά έργων που εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες μας στην εποχή των ψηφιακών και ανοιχτών τραπεζών. Ένα από τα έργα που εξετάζουμε είναι η δημιουργία ξεχωριστής ψηφιακής τράπεζας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις