Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Elon Musk αποχωρεί από την προεδρία της Tesla

O Elon Musk θα παραιτηθεί από την προεδρία της εταιρείας Tesla, αφού πρώτα κατέληξε σε συμβιβασμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στον απόηχο των κατηγοριών που εκφράστηκαν εναντίον του σχετικά με την υποτιθέμενη αποχώρηση της εταιρείας από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να εξοφλήσει τις δαπάνες απάτης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Elon Musk, κατηγορώντας τον για απάτη. Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Musk «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία από το χρηματιστήριο, στην τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή, και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Τόσο η εταιρεία όσο και ο Elon Musk, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα οποία θα διανεμηθούν «στους επενδυτές που ζημιώθηκαν κατά τη διαδικασία». Παράλληλα, η Tesla θα πρέπει να διορίσει δύο ανεξάρτητους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο, ενώ θα προσληφθεί και ένας δικηγόρος που θα αναλάβει να παρακολουθεί την επικοινωνία του Musk.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ηλεκτρολογικής εταιρείας, ο οποίος θα πρέπει να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Tesla εντός 45 ημερών, ενώ δεν θα μπορεί να επανέλθει στη συγκεκριμένη θέση για τρία χρόνια. Ωστόσο, θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο ίδιος, ούτε η εταιρεία παραδέχθηκαν ή διέψευσαν τα ευρήματα της SEC ως μέρος του διακανονισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις