Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Jaunt σταματάει το VR και επικεντρώνεται στο AR

Η εταιρεία Jaunt μετατοπίζει την εστίασή της στην επαυξημένη πραγματικότητα, (AR), αφαιρώντας “έναν αριθμό” των υπηρεσιών που σχετίζονται με το VR απολύοντας “σημαντικό τμήμα” του προσωπικού της.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε τις απολύσεις, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει το ποσοστό επί του συνόλου. «Σήμερα έπρεπε να πάρουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουμε τη Jaunt για μία συνεχή επιτυχία». «Μετά από αυτές τις αλλαγές, η εταιρεία θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην Augmented Reality και στην τεχνολογία XR Capture, η οποία αποτελεί μια σαφή πορεία προς τα εμπρός. Είμαστε απογοητευμένοι, καθώς χάνουμε μερικά “κορυφαία μυαλά” στον τομέα της VR, καθένας από τους οποίους έχει κάνει ξεχωριστές συνεισφορές στην εταιρεία και στη βιομηχανία ως σύνολο», κατέληξε.

Η πεντάχρονη Jaunt ξεκίνησε ως εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει υλικό VR, αλλά με την πάροδο των χρόνων έχει κάνει μια σειρά από αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο της, καθώς έχει αναζητήσει περισσότερες ευκαιρίες στον κλάδο της εικονικής πραγματικότητας, συγκεντρώνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, από επενδυτές όπως η Walt Disney Company, η Highland Capital Partners και η Redpoint Ventures.

Η εταιρεία είπε, ότι η αλλαγή στο AR θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στην προώθηση της καινοτομίας και της αξίας σε προϊόντα, που θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας και να οδηγούν στην υψηλότερη μακροπρόθεσμη αξία της εταιρείας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις