Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Juniper Research: Η χρήση των πλατφορμών MaaS αυξήθηκε 156% !

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research προβλέπει ότι τα έσοδα, από τη χρήση των πλατφορμών MaaS (Mobility-as-a-Service), τα οποία ενσωματώνουν πολύτροπες υπηρεσίες μεταφορών (λεωφορείων, ταξί, μετρό), ανέρχονται σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια το 2018 μια μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 156%.

Οι πλατφόρμες μεταφορών ως υπηρεσία MaaS, θα αντικαταστήσουν πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια αστικά ταξίδια ιδιωτικών αυτοκινήτων έως το 2023, συγκριτικά με 17,6 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2018. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Δυτική Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει το 83% των συνολικών ταξιδιών της MaaS το 2023. Η διασύνδεση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών μεταφορών και τα θετικά αποτελέσματα δοκιμών αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την έλξη της MaaS στην Ευρώπη, εξηγεί η έρευνα.

Επίσης, η έρευνα προβλέπει ότι η εξοικονόμηση κόστους καυσίμων από την εφαρμογή της MaaS θα φτάσει περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, έναντι μόλις 210 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2018. Η υπηρεσία κατά παραγγελία που προσφέρεται από τη MaaS θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερη χρήση των οχημάτων, μειώνοντας τα επίπεδα κυκλοφορίας και την ατμοσφαιρική ρύπανση, προσθέτει η Juniper.

Προκειμένου να επιτύχει, η MaaS πρέπει να προσφέρει μια πολύτιμη εξεζητημένη εμπειρία, καθώς και οικονομικά κίνητρα, παράλληλα με την συνεργασία των πόλεων και τη νομοθετική υποστήριξη. Χωρίς αυτούς τους παράγοντες, η MaaS θα στερείται των στοιχείων που την διαφοροποιούν από τις παραδοσιακές μεταφορές, αναφέρει η έκθεση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις