Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το eBay μηνύει την Amazon καθώς προσελκύει “παράνομα” πωλητές του

Το eBay μήνυσε την Amazon, ισχυριζόμενο, ότι ο μεγάλος έμπορος λιανικής πώλησης online με έδρα το Σιάτλ, διείσδυσε στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του με σκοπό να προσελκύσει τους καλύτερους πωλητές του!

Η δίκη υποστηρίζει ότι το σχέδιο ξεκίνησε το 2015, όταν οι εκπρόσωποι της Amazon άρχισαν να δημιουργούν λογαριασμούς, για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα M2M του eBay. Αυτό επέτρεψε στους εκπροσώπους της Amazon να έρθουν σε επαφή με εκατοντάδες πωλητές του eBay, ζητώντας τους να στραφούν στην Amazon, σύμφωνα με την αγωγή.

Το eBay ισχυρίζεται επίσης, ότι η Amazon συντονίζει την προσπάθεια από την έδρα της, εξαιτίας του γεγονότος πώς πολλά από τα μηνύματα που στάλθηκαν ήταν παρόμοια ή ακόμη και πανομοιότυπα μεταξύ τους και ότι πολλοί λογαριασμοί που χρησιμοποιούνται για την αποστολή των μηνυμάτων συνδέονταν σε συσκευές συνδεδεμένες με διευθύνσεις πρωτοκόλλου της Amazon. Το eBay αναφέρει ότι τρεις λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν από ένα άτομο έστειλαν πάνω από 120 μηνύματα στους πωλητές του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις