Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ένα ασύντακτο Brexit θα μπορούσε να καταστρέψει ολόκληρες βιομηχανίες προειδοποιεί ο επικεφαλής της Jaguar

Ο Ralf Speth, ο επικεφαλής της Jaguar Land Rover, δήλωσε ότι ένα ενδεχόμενο Brexit θα οδηγούσε στο κλείσιμο εγκαταστάσεων και σε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας, καθώς προειδοποίησε ότι ορισμένες βιομηχανίες δεν θα έχουν “τρόπο να επιβιώσουν από ένα σκληρό Brexit”.

Μιλώντας στο κανάλι “Your Money” στην Αυστραλία, ο Speth δήλωσε: «Θα είναι πολύ κρίμα αν δούμε ένα “σκληρό Brexit” ή αν δεν υπάρξει καμία συμφωνία. Εταιρείες θα εξαφανιστούν, εργοστάσια θα κλείσουν. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιβιώσουν από ένα “σκληρό Brexit” πολλές βιομηχανίες. Αλλά ελπίζω και πάλι ότι οι πολιτικοί το βλέπουν και ενεργούν προς όφελος του δικού τους πληθυσμού».

Η έντονη αυτή παρέμβασή έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί απεγνωσμένα να καθησυχάσει την επιχειρηματική κοινότητα έναντι του Brexit. Η Theresa May πραγματοποίησε μια τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή με περίπου 130 επιχειρηματίες, λέγοντας ότι θα μπορούσε ακόμα να κληθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής τον Νοέμβριο για να ολοκληρώσει μια συμφωνία.

Τέλος, σε μία πρόσφατη έρευνα το 80% των εταιρειών ανέφερε ότι ένα ενδεχόμενο Brexit θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στις επενδυτικές τους αποφάσεις. Σχεδόν τα δύο πέμπτα (39%) δήλωσαν ότι θα ενεργοποιήσουν περαιτέρω σχέδια έκτακτης ανάγκης εάν δεν υπάρξουν κάποια σημάδια συμφωνίας μέχρι τον επόμενο μήνα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις